ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές

Θεοδωράκης: Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Από την Καλαμάτα, απ’ όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Τα μνημόνια δεν φεύγουν με φωνές, τα μνημόνια φεύγουν επειδή κάνουμε μόνοι μας μία καλύτερη Ελλάδα». 

Αναφερόμενος στο ρόλο των δήμων, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «ένα από τα συνθήματα που έχουμε επιλέξει για αυτή τη μικρή προεκλογική εκστρατεία που κάνω σε όλη την Ελλάδα για την ηγεσία του νέου προοδευτικού κινήματος, είναι ότι πρέπει να ενισχύσουμε τους δήμους σε όλη τη χώρα και να μειώσουμε το κεντρικό κράτος των Αθηνών».

«Και όταν λέμε δήμους», συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «εννοούμε τα πολύ καλά παραδείγματα των δήμων, εννοούμε τον δήμαρχο της Καλαμάτας». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε σε αυτό το σημείο, «κάποιοι άνθρωποι μπορούν να σηκώσουν πάλι την Ελλάδα και έχω αναφέρει, τόσο την περίπτωση του δημάρχου της Καλαμάτας όσο και περίπτωση επιχειρηματία που αποφάσισε να επενδύσει στον τόπο μας». «Αυτή η συμμαχία του καλού», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «μπόρεσε να δώσει μία νέα ώθηση στην Καλαμάτα και στην ευρύτερη περιοχή».

Ακόμη, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «αν συνεχίσουμε να επιλέγουμε σε τοπικό επίπεδο ανθρώπους που αγαπούν την προσπάθεια και όχι κομματικούς υπαλλήλους, και αν συνεχίσουμε και στο κέντρο να επιλέγουμε ανθρώπους, που είναι μακριά από τα προβλήματα και τις ευθύνες του παρελθόντος, τότε θα έχουμε ένα πολύ καλό μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει καταλήξει σε αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή. Δηλαδή, στο να μπορούν να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι, άρα να μπορεί να ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης. Δεύτερον, στο να μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στις κάλπες που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να μπορούν να ψηφίζουν και μέσω υπολογιστή, με έναν τρόπο αξιόπιστο και αδιάβλητο», είπε για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα συμμετέχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, οι οποίοι θα αποτελέσουν και την αρχή του νέου Κινήματος».

Αναφερόμενος στους στόχους, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «θέλουμε να φτιάξουμε ένα νέο προοδευτικό κίνημα μακριά από λαϊκισμούς, αλλά και από συντηρητικές πολιτικές, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική κοινωνία για να βγούμε από την κρίση».

Όπως πρόσθεσε, «η παραγωγή, οι δουλειές, η παιδεία είναι στο επίκεντρο αυτής της νέας προσπάθειας, διότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα φύγει, όπως όλοι θέλουμε, από τη στάση του απλωμένου χεριού και θα γίνει μια δυνατή χώρα - πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ