ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Το αφήγημα της ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις... καταρρέει

Παππάς: Το αφήγημα της ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις... καταρρέει
EUROKINISSI/Φωτογραφία αρχείου

Συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

«Η ΝΔ είχε επενδύσει σε δημοσκοπήσεις που την έδειχναν πρώτη με διαφορά. Δεν της βγαίνει το σχέδιο», ανέφερε ο κ. Παππάς σε συνέντευξή του στο ενημερωτικό δελτίο του Epsilon και σημείωσε ότι ο σκληρός πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής - η κοινωνική πολιτική - χαίρει της αποδοχής του κόσμου και πως το αφήγημα της ΝΔ καταρρέει.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η κυβέρνηση καλύπτει σταθερά το έδαφος που χάθηκε στην απασχόληση την περίοδο των δυο πρώτων μνημονίων. Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τη χρηματοδοτική ομαλότητα χωρίς να τραυματιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. «Η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα δεν πρέπει και δεν θα είναι αμέτοχη στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης», σημείωσε.

Αναφορικά με το ζήτημα της ρύπανσης στον Σαρωνικό, ο κ. Παππάς είπε πως υπηρεσίες και υπουργείο δουλεύουν ασταμάτητα για την αντιμετώπισή της και ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Σε ερωτήσεις για την Κεντροαριστερά, ο κ. Παππάς μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτός ο χώρος θα κληθεί να πάρει θέση στα μεγάλα ζητήματα, στο αν πρέπει να υπάρχει κοινωνικό κράτος. Έφερε ως παράδειγμα το γεγονός ότι η ΔΗ.ΣΥ. δεν υπερψήφισε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας προ ημερών και πως θα περίμενε αυτό να είχε συμβεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφορικά με τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, είπε ότι παρακολουθούν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτηση, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετηθούν πάνω στα «καυτά ζητήματα», αναφέροντας ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής πολιτικής και επί των οποίων θα ανέμενε να δει πώς τοποθετείται η κεντροαριστερά. Είπε ότι «αυτά περιμένουμε εμείς με μεγάλο ενδιαφέρον και πάνω σε αυτά εργαζόμαστε για σοβαρές συγκλίσεις», γιατί, όπως πρόσθεσε, οι μεγάλες τομές και αλλαγές χρειάζονται ευρείες συναινέσεις.

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι αυτονόητο η κυβέρνηση να διεκδικεί να διευρυνθεί ο άξονας στήριξης της προοδευτικής αριστερής πολιτικής και πως θα επιθυμούσε δυνάμεις της κεντροαριστεράς να στηρίζουν πολιτικές που στηρίζουν την κοινωνία.

Ο κ. Παππάς, σημείωσε ότι η κεντροαριστερά πρέπει να τα λύσει αυτά τα διλήμματα ειδάλλως θα ανακύπτουν συνεχώς. Συμπλήρωσε ότι στις κάλπες θα έχουν δίλημμα αν θα στηρίξουν κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

Μετά τις εκλογές όμως άλλοι θα έχουν διλήμματα γιατί εμείς θα είμαστε πρώτο κόμμα, συμπλήρωσε ο κ Παππάς.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχουμε μια συμπαγή πλειοψηφία, με τις διαφωνίες μας και αυτές πολλές φορές αναφαίνονται, αλλά τις μεγάλες τομές τις οποίες έχουμε υποστηρίξει, τις έχουμε υποστηρίξει μαζί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ