ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Ήμασταν αποτελεσματικοί, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε

Κουρουμπλής: Ήμασταν αποτελεσματικοί, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη διαβεβαίωση ότι σε ένα μήνα θα είναι εντελώς διαφορετικά η κατάσταση στο Σαρωνικό παρείχε από το βήμα της Βουλής, όπου ενημερώνει για τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και την τεράστια οικολογική καταστροφή, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ήμασταν αποτελεσματικοί, έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, την οποία παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφού ενημέρωσε για την πορεία των ενεργειών από τα ξημερώματα της Κυριακής, οπότε και ενημερώθηκε για το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, έκανε λόγο για κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και γιγαντιαία προσπάθεια.

4232602

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Επέκρινε την αντιπολίτευση ότι εγκαλεί την κυβέρνηση χωρίς να καταθέτει τις θέσεις της για το τι έπρεπε να γίνει και δήλωσε ανοιχτός στη συζήτηση για ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο.

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της οικολογικής ζημιάς», ανέφερε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας πως «είναι αντιστρεπτές οι επιπτώσεις».

«Μην πυροβολείτε το Λιμενικό Σώμα», είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Τον προβληματισμό τους για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της απορρύπανσης του Σαρωνικού, εξέφρασαν οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν. «Δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά από τη στιγμή που προέκυψε τόσο μεγάλη καταστροφή», υποστήριξε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ενώ ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να αλλάξει ο άνεμος και να επαναφέρει τις κηλίδες του πετρελαίου.

Για τα υπολείμματα μαζούτ που υπάρχουν στον πυθμένα και για τα οποία υπάρχει κίνδυνος στερεοποίησης, έκανε λόγο ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αφού ανέφερε πως παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων η ρύπανση έφθασε μέχρι τις ακτές της περιοχής του, έκανε γνωστό πως «έφερε» ιδιωτική εταιρεία με φράγματα με συνέπεια να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στην συνεδρίαση είχαν κληθεί και αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος. Ο Αλέξανδρος Λαγουρός κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να παραδοθεί καμία ακτογραμμή στους δήμους, αν δεν συνταχθεί πρακτικό καλής εκτέλεσης εργασιών που θα υπογραφεί από τους αναδόχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ