ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάκης Παπαδόπουλος για στάση ΑΝΕΛ: "Με τέτοια τερτίπια, δεν πάει πολύ"

Σάκης Παπαδόπουλος για στάση ΑΝΕΛ: "Με τέτοια τερτίπια, δεν πάει πολύ"
EUROKINISSI

«Τερτίπια» πίσω από τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που διαφωνούν και αξιώνουν την απόσυρση ρυθμίσεων που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, βλέπει ο Σάκης Παπαδόπουλος με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή με την τροπολογία Κοντονή που αναγνώριζε την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωσης Ξάνθης».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής λίγο μετά την τοποθέτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε κι ο ίδιος με τη σειρά του έκκληση στον Πάνο Καμμένο και την Κ.Ο. των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Αυτά τα ζητήματα αφορούν και την αγνή σχέση μας με του Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που τον εκτιμώ, μας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, αγαπητέ υπουργέ, ότι θα πρέπει να αποσύρουμε την τροπολογία, επειδή είναι αντίθετη με τις πατριωτικές ευαισθησίες των ΑΝΕΛ. Να είμαστε καθαροί. Σε ζητήματα που είναι θέματα αρχών, κάνουμε κι εμείς έκκληση και στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα», είπε και πρόσθεσε: «Γιατί ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος, είπε ότι «θα πάμε μαζί για να δώσουμε τη μάχη του έργου που κάνουμε στις επόμενες εκλογές». Αυτό, όμως, με τέτοια τερτίπια, δεν πάει πολύ. Και νομίζω ότι αυτή η προειδοποίηση πρέπει να απευθυνθεί. Οι καθαρές κουβέντες κάνουν και τους καθαρούς φίλους».

Εκτίμησε δε, ότι στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, θα δημιουργούν πραγματικές προγραμματικές συμφωνίες. «Επιμένω ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα Κοινοβούλιο, μετά τις επόμενες εκλογές, της απλής αναλογικής, που θα δημιουργεί πραγματικά προγραμματικές συμφωνίες, ας κάνουμε από τώρα αυτές τις συζητήσεις. Ας τις κάνουμε από τώρα για να είμαστε καθαροί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ