ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγούλης κατά Τόσκα για τα πολιτικά του φρονήματα

Παναγούλης κατά Τόσκα για τα πολιτικά του φρονήματα

«Βαριές εκφράσεις» εναντίον του Νίκου Τόσκα εκτόξευσε στη Βουλή οΣτάθης Παναγούλης επιμένοντας στις κατηγορίες του ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπηρετούσε τη χούντα ως Εύελπις.

«Ούτε νερουλάς στο Κομπότι δεν θα μπορούσατε να μπείτε αν δεν είχατε πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων», είπε κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του με αντικείμενο «ελλιπής παράδοση των ατομικών φακέλων πολιτικών φρονημάτων της οικογένειας Παναγούλη και απόκρυψη εγγράφων» και «ανεβάζοντας στροφές» σχολίασε πως «όλα αυτά τα χρόνια αφήσαμε κάποιους γυμνοσάλιαγκες να καπηλεύονται την αντίσταση». Υποστήριξε ότι έλαβε ένα μικρό μέρος των φακέλων που αιτήθηκε και διερωτήθηκε ποιους θέλει να προστατεύει ο κ. Τόσκας. «Είστε πλαστογράφος της ιστορίας και έχετε αποδείξει πως είστε ανίκανος και ανεύθυνος κι αν σας βάλουν να φυλάξετε άδεια αποθήκη, θα σας κλέψουν τα κλειδιά», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς Παναγούλη ότι υπηρέτησε τη Χούντα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σχολιάζοντας τη φωτογραφία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής με τον πατέρα του κάτω από το πουλί της Χούντας, είπε πως σε αυτή απεικονίζεται ο πατέρας του, εργαζόμενος στο κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων της Πολεμικής Αεροπορίας, να παρίσταται σε κάποια τελετή. «Ο πατέρας μου ήταν απότακτος του Βενιζελικού Κινήματος του ’36, τραυματίας του Αλβανικού Μετώπου και ένας εκ των σαμποτέρ του Γοργοπόταμου», αντέτεινε και έκανε λόγο για ντελίριο συκοφαντίας εκ μέρους του βουλευτή.

Σε ότι αφορά την ουσία της ερώτησης, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να συκοφαντείται ο ίδιος που «άνοιξε» νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί τους φακέλους. «Κάρφωσε» δε, τον βουλευτή λέγοντας πως «αν αφαιρέθηκαν έγγραφα διαχρονικά, δεν μπορώ να πω κάτι, εκείνη την εποχή υπουργός Εσωτερικός δεν ήμουν εγώ αλλά ο κ. Παναγούλης και αν ήθελε θα μπορούσε να είχε ενδιαφερθεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ