ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον «αέρα» η εκλογική διαδικασία για την Κεντροαριστερά - Η εμπλοκή και η αντίδραση των υποψηφίων

Στον «αέρα» η εκλογική διαδικασία για την Κεντροαριστερά - Η εμπλοκή και η αντίδραση των υποψηφίων
EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αναβρασμός επικρατεί στους υποψήφιους που διεκδικούν την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας αναφορικά με τη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.

Η διαδικασία βρίσκεται στον «αέρα» καθώς η εταιρεία ενημέρωσε την επιτροπή Αλιβιζάτου ότι δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της για ψηφοφορία εξ αποστάσεως, αλλά μόνο για online διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. Μάλιστα, ζητά 90.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) για την παροχή των υπηρεσιών της ενώ γνωστοποίησε ότι το σύστημα θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2018.

Η εμπλοκή οδήγησε τον επικεφαλής της επιτροπής να ζητήσει προσφορές από τις άλλες δύο εταιρείες, με τους υποψήφιους να κρατούν, προς το παρόν, χαμηλούς τόνους αναμένοντας τις εξελίξεις.

Θεοδωράκης: Καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση

Η πρώτη επίσημη δήλωση ήρθε από τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι οποιαδήποτε δυσκολία δεν θα σταθεί εμπόδιο ώστε να διεξαχθεί η εκλογική αναμέτρηση.

«Ο δρόμος για το νέο προοδευτικό Κίνημα έχει ήδη χαραχθεί. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις, ατέλειες, τεχνικές δυσκολίες δεν αναιρούν τη μεγάλη μας απόφαση. Αντιθέτως, αν τις χειριστούμε με προσοχή και ενότητα μπορούμε σύντομα να εξασφαλίσουμε στους πολίτες μια ανοιχτή, σύγχρονη και ταυτοχρόνως αδιάβλητη διαδικασία που όμοιά της δεν έχει υπάρξει στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε:

«Παρακολουθώ και ενισχύω τις προσπάθειες του καθηγητή Νίκου Κ. Αλιβιζάτου και των στελεχών που έχει επιλέξει για την επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων. Περιμένουμε τις προτάσεις όλων όσοι μπορούν να αναλάβουν - και να εγγυηθούν - το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Και σύντομα, όταν έρθει η ώρα, θα είμαστε σε θέση, όλοι οι υποψήφιοι, να υιοθετήσουμε την τεχνικά αρτιότερη λύση που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού ενιαίου φορέα».

Καμίνης: Η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να χάσει μια μεγάλη

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση στην Καλαμάτα.

«Η Δημοκρατική Παράταξη δεν πρέπει και δεν μπορεί να χάσει μια μεγάλη, μια ιστορική ευκαιρία να φέρει τόσο στη φυσική κάλπη όσο και στην ηλεκτρονική, όχι χιλιάδες, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες», τόνισε.

Μανιάτης: Εμπιστοσύνη στον Αλιβιζάτο

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, εξέφρασε, μέσω twitter, την εμπιστοσύνη του στον επικεφαλής της επιτροπής, Νίκο Αλιβιζάτο.

Ανδρουλάκης: Μεγιστοποιείται ένα τεχνικό ζήτημα

Για «τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως «όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά».

«Μεγιστοποιείται ένα ζήτημα το οποίο είναι τεχνικό. Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά» τόνισε μιλώντας στην ΕΤ3 και συνέχισε:

«Τον πολίτη τον ενδιαφέρει αν εμείς έχουμε να πούμε κάτι. Για τους φόρους, για την ανεργία των παιδιών του, για όσους έφυγαν στο εξωτερικό και για όσους έμειναν εδώ.

Ο στόχος δεν είναι οι ημερομηνίες ή ο αριθμός των υποψηφίων. Ο στόχος είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρξει μια ισχυρή ηγεσία που θα οδηγεί σε ένα ιδρυτικό συνέδριο της ενωμένης Κεντροαριστεράς, για να τελειώνουμε μ’ αυτόν τον μικρό δικομματισμό».

Κεγκέρογλου: Τέλος στα κόλπα όσων αναζητούν ρομποτικούς ψηφοφόρους

Παρέμβαση για το θέμα έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter ζήτησε να στηθούν παντού εκλογικά κέντρα, και στο εξωτερικό, με ηλεκτρονική διασύνδεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ