ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Παππά - Ασημακοπούλου για τα fake news

Κόντρα Παππά - Ασημακοπούλου για τα fake news
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγρια κόντρα για το φαινόμενο των «fake news» (ψευδών ειδήσεων) είχαν στη Βουλή ο Νίκος Παππάς και η Άννα Ασημακοπούλου, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ελέγξει τα τηλεοπτικά μέσα και την κρατική διαφήμιση, διακινώντας non paper με ευρήματα δημοκοπικής εταιρείας που δεν υπάρχει στα μητρώα.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής περνώντας στην αντεπίθεση, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αντιδρά σπασμωδικά στις δημοσκοπήσεις, καθώς κάποιοι της είχαν υποσχεθεί ότι τα γκάλοπ του φθινοπώρου θα δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται με 25 μονάδες διαφορά».

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει μερίδιο ευθύνης στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλήρωμα του «Αγία Ζώνη II» ή για επικοινωνία του Τριντό και του Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να παρέμβουν στο ζήτημα της Eldorado. «Για κάθε 10 ψευδείς ειδήσεις να καταθέτατε και μια δημιουργική πρόταση», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, προτείνοντας τη δημιουργία ενός μηχανισμού που να ελέγχει με όρους αυτορρύθμισης τα fake news στα social media.

Από την πλευρά της η Άννα Ασημακοπούλου επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα της εταιρίας δημοσκοπήσεων που δεν υπάρχει στα μητρώα προβλήθηκαν στην δημόσια τηλεόραση, ενώ επέκρινε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής για τα τηλεγραφήματα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, του οποίου προΐσταται πολιτικά, αναφορικά με την Σύνοδο στην Εσθονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ