ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένωση Κεντρώων: Το να πέσει το «κεφάλι» του Κουρουμπλή ικανοποιεί μόνο το καπρίτσιο του Μητσοτάκη

Ένωση Κεντρώων: Το να πέσει το «κεφάλι» του Κουρουμπλή ικανοποιεί μόνο το καπρίτσιο του Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε ανακοίνωση της η Ένωση Κεντρώων τάσσεται κατά της απομάκρυνσης του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή από τη θέση του. «Το να πέσει το κεφάλι ενός υπουργού, ποια αξία έχει; Αφού σε λίγο καιρό θα έχουμε νέο ατύχημα στον ίδιο ή σε άλλο τομέα. Το κεφάλι ενός υπουργού ικανοποιεί μόνο το καπρίτσιο του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά το κόμμα.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας διακοινοβουλευτικού συντονιστικού οργάνου για πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες και εκτεταμένες ρυπάνσεις.

«Ο κρατικός μηχανισμός είναι δυστυχώς πλαδαρός και κομματικός και χρειάζονται αλλαγές προσώπων και δομών εκ θεμελίων», αναφέρει το κόμμα.

Απαντώντας στις συνεχείς φωνές που θέλουν παραίτηση του Π.Κουρουμπλή λόγω των χειρισμών του στο ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και της ρύπανσης που δημιούργησε στον Σαρωνικό το κόμμα αναφέρει:

«Το να πέσει το κεφάλι ενός υπουργού, ποια αξία έχει; Αφού σε λίγο καιρό θα έχουμε νέο ατύχημα στον ίδιο ή σε άλλο τομέα. Το κεφάλι ενός υπουργού ικανοποιεί μόνο το καπρίτσιο του κ. Μητσοτάκη, ενώ εμείς στην Ένωση Κεντρώων πασχίζουμε για τη θωράκιση της Ελλάδος, απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο ή καταστροφή. Στην Ελλάδα δεκαετίες τώρα, υπάρχει αναισθησία και δεν παραιτούνται υπουργοί. Ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης πότε παραιτήθηκε ένας της παράταξής του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ