ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ/Φωτογραφία αρχείου

Προβάδισμα σχεδόν δέκα ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Τα Νέα», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16,1%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,4%, το Ποτάμι με 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά είναι μεγαλύτερη, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 36,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,7%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, η Χρυσή Αυγή με 7,3%, το ΚΚΕ με 7,1, η Ένωση Κεντρώων με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 2,9% και το Ποτάμι με 2,8%.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, το 68% προβλέπει επικράτηση της ΝΔ (40% με μικρή διαφορά, 28% με μεγάλη διαφορά) και μόλις το 17% «βλέπει» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (1% με μεγάλη διαφορά, 16% με μικρή).

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 25% έναντι 13% του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μεγάλος «νικητής είναι ο «Κανένας» με ποσοστό 43%.

Χαρακτηριστικό είναι ακόμη ότι το 75% κρίνει ως αρνητικό το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 71% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Αντίστοιχα, για τη Νέα Δημοκρατία αρνητική εντύπωση έχει το 64%, ενώ το 59% έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντά του ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, αρνητική εικόνα έχει το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 53% πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τον νέο πολιτικό φορέα, το 50% απαντά ότι θεωρεί αδιάφορη αυτή την εξέλιξη, το 32% θετική και το 15% αρνητική.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ