Κατρούγκαλος: Δεν τίθεται θέμα απώλειας της δεδηλωμένης αν δεν υπερψηφιστεί ένα νομοσχέδιο
«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος την άποψη ότι θα υπάρξει απώλεια δεδηλωμένης αν δεν υπερψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, σε περίπτωση που δεν συναινέσουν οι ΑΝΕΛ.
Ως συνταγματολόγος εξηγεί, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις», ότι «η δεδηλωμένη χάνεται μόνο με τον τρόπο που ορίζει το άρθρο 84 του Συντάγματος, αν χαθεί, δηλαδή, ψήφος εμπιστοσύνης ή υπερψηφιστεί ψήφος δυσπιστίας. Όλα τα άλλα συνιστούν προπαγανδιστικές κινήσεις απόγνωσης όσων είχαν επενδύσει στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης».
Για την τρίτη αξιολόγηση, δηλώνει ότι πρέπει να κλείσει άμεσα, ενώ για τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν σημειώνει ότι «ο γνωστός σημαιοφόρος του νεοφιλελευθερισμού έχει ήδη προειδοποιηθεί από επίσημα χείλη εκτός Ελλάδας να μην θέσει νέες απαιτήσεις πέραν των συμφωνηθέντων».
Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ τονίζει ότι «θα πρέπει να αποφασίσει το ίδιο και γρήγορα εάν επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, αποδεχόμενο βεβαίως ότι εδώ είναι Ευρώπη και υφίστανται κανόνες που πρέπει να σέβεται».
Θρίλερ με τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ πιέζει, η Τεχεράνη κρατά αποστάσεις
23:12
CNNi: Στο παρα πέντε ακυρώθηκε χερσαία επιχείρηση των ΗΠΑ για την κατάληψη του ιρανικού ουρανίου
22:59
Αλβανία: Εντάλματα σύλληψης για άτομα που εμπλέκονται στο τουριστικό σχέδιο Κούσνερ-Ιβάνκα Τραμπ
22:49
Τετ α τετ Τραμπ - Ζελένσκι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7
22:38