ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Το μέλλον είναι εδώ! Τιμώντας την Οκτωβριανή Επανάσταση, το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα, που πριν 100 χρόνια άνοιξε το δρόμο. Ώστε εμείς, η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου να πάρουμε τα μέτρα μας στον 21ο αιώνα, να τον κάνουμε τον αιώνα της τελικής νίκης του "νέου" πάνω στο "παλιό", να αφήσουμε το στίγμα μας στην ιστορία, να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού – κομμουνισμού» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην του ομιλία στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" στο Ίλιον.

Επισήμανε ότι το μέλλον βρίσκεται στην επαναστατική, μοναδική ανατρεπτική πολιτική πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ καθημερινά, εξοπλισμένο με την σχεδόν 100χρονη ιστορική του πείρα, το σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμά του και τις Αποφάσεις του 20ου Συνεδρίου του.

Είπε ότι με την Οκτωβριανή Επανάσταση «περάσαμε οριστικά στην εποχή της ανατροπής του καπιταλισμού, περάσαμε στην εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Κι αυτό ισχύει ανεξάρτητα από τα πισωγυρίσματα, τις νέες δυσκολίες στο συσχετισμό της ταξικής πάλης» καλώντας τη νεολαία να ερευνήσει, να μάθει, να μελετήσει και να βρει όσα το σύστημα της κρύβει για τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε, «να δει πίσω από τη διαστρέβλωση, τη συκοφαντία για τον σοσιαλισμό του 20ου αιώνα».

Μίλησε για την πορεία των μπολσεβίκων προς την νίκη, τον Οκτώβρη του '17, τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην συντριβή του φασισμού και τον τεράστιο ρόλο που έπαιξαν τα κομμουνιστικά κόμματα σε όλες τις χώρες "σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα για τον σοσιαλισμό".

«Το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, ο ΔΣΕ, ήταν τα ηρωικά δημιουργήματα του ΚΚΕ στη χώρα μας. Όσες φορές ο λαός μας δέχτηκε και πάλεψε, στηριγμένος στην ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ, είχε επιτυχίες και νίκες» πρόσθεσε.

«Η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, απέδειξε ότι ο καπιταλισμός ούτε αιώνιος είναι, ούτε ανίκητος. Μπορεί να οικοδομηθεί μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» είπε, τονίζοντας, ότι το ΚΚΕ έχει μελετήσει και εξάγει συμπεράσματα για τις αιτίες ανατροπής του σοσιαλισμού, αλλά δεν μηδενίζει την προσφορά του σοσιαλισμού, όπως κάνουν οι απολογητές του καπιταλισμού.

«Τα όσα έχουν μεσολαβήσει, από τις ανατροπές μέχρι και σήμερα, για πολλούς δικαιολόγησαν την παραίτηση. Για το ΚΚΕ όμως, τα 26 αυτά χρόνια που μεσολάβησαν, έκαναν ακόμα πιο κατηγορηματική, την επικαιρότητα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Αυτό που είναι όμως ακόμα πιο καθαρό, είναι η αλήθεια των στίχων του Μαγιακόφσκι που μας καλούσε να ξελασπώσουμε το μέλλον. "Το μέλλον δεν θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς".

Και το μέλλον δεν είναι πίσω μας, δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, αφού σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρώσει τη μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα και μετρά ήδη δυόμιση χρόνια αστικής διαχείρισης», πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του, ως υπηρέτη των μονοπωλιακών ομίλων, της καπιταλιστικής ανάπτυξης» σημειώνοντας πως «η καπιταλιστική ανάπτυξη, παρά τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στο λαό, δεν μπορεί να είναι δίκαιη. Γιατί δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει».

«Τα παραδείγματα αμέτρητα και πιο πρόσφατο το ναυάγιο στη Σαλαμίνα. Από τη μια πανηγύρια για το ότι ο Πειραιάς γίνεται "πύλη εισόδου", διεθνής "κόμβος" και από την άλλη πλοία επιπλέοντα φέρετρα καταστρέφουν την υγεία και το περιβάλλον, στερούν από το λαό της Αθήνας ακόμα και μια βουτιά στο Σαρωνικό. Αυτή είναι η ανάπτυξή τους» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στα «βαθιά ταξικά και άδικα» αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσα ετοιμάζεται να ψηφίσει με την τρίτη αξιολόγηση, προσθέτοντας «το ίδιο ταξικά και άδικα είναι τα όσα υπόσχεται η ΝΔ η οποία βέβαια υποστηρίζει ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εκείνη και ξέρει, και θέλει, και μπορεί να κάνει καλύτερα τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Απευθυνόμενος στα νέα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων είπε «Λύση υπάρχει! Με το ΚΚΕ στο δρόμο της ανατροπής!», αναλύοντας, στη συνέχεια, τη σημασία και την δύναμη του οργανωμένου αγώνα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε ιδιαίτερο χαιρετισμό στις διεθνείς αντιπροσωπείες που παρευρίσκονταν στο 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και αναφέρθηκε στον συντονισμό της δράσης με όλους τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια "στον ίδιο στόχο, τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, που τσακίζει τα δικαιώματα μας σε όλο τον κόσμο".

Κάλεσε όσους αξιοποιούν σωστά την πείρα τους και όσους νιώθουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ και στα άλλα κόμματα προσθέτοντας ότι η λύση για τον λαό βρίσκεται «εξω από το γήπεδο της αστικής διαχείρισης», σε συμπόρευση με το ΚΚΕ «για να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε οριστικά τη βαρβαρότητα».

Κάλεσε την εργατική τάξη και την νεολαία να μην παγιδευτεί «για μια ακόμα φορά σε αναχώματα που ετοιμάζονται. Να μην υποταχθεί στους σχεδιασμούς του συστήματος και της ΕΕ για τη νέα διάταξη του πολιτικού τους προσωπικού».

Τόνισε ότι η πραγματικά ελπιδοφόρα πολιτική συμμαχιών βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία όλων των καταπιεσμένων, αναφερόμενος, στη συνέχεια, στην αναγκαιότητα την ενδυνάμωσης, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, της εργατικής-λαϊκής ετοιμότητας και πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια και κάθε εμπλοκής της χώρας σε αυτά καθώς και στα σενάρια αλλαγής συνόρων, επισημαίνοντας ότι "αυτά τα σχέδια υπηρετεί η λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, η οποία στην ουσία είναι η αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ