ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η νέα αλλαγή ξεκίνησε

Γεννηματά: Η νέα αλλαγή ξεκίνησε
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

«Η νέα αλλαγή ξεκίνησε, ο κύβος ερρίφθη και πλέον η σκυτάλη είναι στα χέρια των προοδευτικών πολιτών», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο της Ηλείας, στο πλαίσιο των περιοδειών της, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Όσον αφορά στις διαδικασίες για τις εκλογές, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «εμείς θέλουμε μεγάλη συμμετοχή στις 5 του Νοέμβρη και δεν πρέπει να πάμε μετά τις 5 του Νοέμβρη», προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα σε αυτόν τον τόπο για να ασχολούμαστε εμείς επί μακρόν με τα εσωτερικά μας».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο η Φώφη Γεννηματά, «δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες καθυστερήσεις, για αυτό πρέπει να τελειώνουμε με τις διαδικασίες και να προχωρήσουμε στην εκλογή των νέων οργάνων, διότι το στοίχημα είναι η ενιαία λειτουργία, και το αξιόμαχο της παράταξης».

Στη συνέχεια, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τα ψευτοδιλήμματα», διότι όπως υπογράμμισε, «αυτό που έχει τώρα σημασία είναι ο νέος ενιαίος φορέας να λειτουργεί αυτόνομα, με εκλεγμένο πρόεδρο, με εκλεγμένα όργανα, όχι διευθετήσεις κορυφής, όχι συνεννοήσεις των ελίτ».

Σχετικά με την κεντροαριστερά, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι «είναι κινηματική διαδικασία, είναι υπόθεση των προοδευτικών πολιτών και δεν είναι υπόθεση των προέδρων και των επικεφαλής».

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αν αυτό το εγχείρημα αποκτήσει δυναμική το επόμενο διάστημα και υπάρξει και η κατάλληλη όσμωση μεταξύ μας και εμπιστοσύνη, τότε θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις μας και θα τις πάρουμε εμείς για το κόμμα μας και κανένας άλλος δεν θα αποφασίσει για μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ