ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Κουτσούμπα σε Καμμένο και Κουρουμπλή για NOOR 1 και Σαρωνικό αντίστοιχα

Επίθεση Κουτσούμπα σε Καμμένο και Κουρουμπλή για NOOR 1 και Σαρωνικό αντίστοιχα
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Την άποψη πως ο η στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου είναι σίγουρα προβληματική, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα πλαίσια της συζήτησης της Εξεταστικής Επιτροπής για τον υπουργό Άμυνας.

Ο κ. Κουτσούμπας έθεσε τα ερωτήματα σχετικώς με την υπόθεση του NOOR 1 και διαχώρισε αυτή καθαυτή την δικαστική διερεύνησή της από την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.

«Είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης, που πρέπει να γίνει έτσι και αλλιώς, και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους φυσικούς ηθικούς αυτουργούς και συνεργούς, και είναι άλλο η εμπλοκή ενός υπουργού και μάλιστα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές του, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουτσούμπας έθεσε επίσης το ερώτημα γιατί ασχολήθηκε τόσο, τώρα τελευταία, ο κ. Καμμένος, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια.

«Όλα αυτά κατά τη γνώμη μας είναι τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα για τα οποία η κυβέρνηση προτιμά να μην μιλά και δεν είναι «η γόβα στιλέτο» της τάδε κυρίας, «που δεν θα χρησιμοποιηθεί για να λιώσει τα σκουλήκια», όπως μας είπε προχθές, ή τα ακριβά κοσμήματα και η επίσκεψη σε καζίνο του εξωτερικού, που έγραψε ο Τύπος, για να γίνεται αυτή η αντιπαράθεση σικέ μεταξύ των άλλων κομμάτων» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Λέγοντας ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια, σημείωσε ότι ο υπουργός της Εθνικής Άμυνας, με την ανοχή του πρωθυπουργού, προβαίνει σε πρακτικές που αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι αποφασισμένη να διερευνήσει τις σοβαρές υποθέσεις, να αντιμετωπίσει τα σκάνδαλα, τη διαφθορά «που άλλωστε είναι σύμφυτα με το σύστημα που υπηρετεί, αλλά μετέχει ενεργά και δραστήρια σε διάφορες επιχειρηματικές κόντρες που διεξάγονται αυτήν την περίοδο, και με όλους τους τρόπους, παίρνοντας το μέρος του ενός έναντι του άλλου».

«Οι πόλεμοι, το λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά είναι παιδιά και όχι αποπαίδια του συστήματος που υπηρετείτε με τα μπούνια. Είναι η σαπίλα του συστήματος που ξερνάει την μπόχα του», επισήμανε ο γγ του ΚΚΕ, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, παρότι δεν τρέφει αυταπάτες για τα αποτελέσματά της.

Ο κ. Κουτσούμπας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει δριμύ κατηγορώ στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή όσον αφορά τις ευθύνες για τη ρύπανση του Σαρωνικού.

«Είναι τεράστιες ευθύνες και δεν μπορεί να καλύπτονται επιρρίπτοντας ανέντιμα ευθύνες στο Λιμενικό» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, στέλνοντας ουσιαστικά «μήνυμα» στον υπουργό Ναυτιλίας.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε και τις ευθύνες που έχουν οι εφοπλιστές για τα καράβια τους και για τη διακίνηση πετρελαιοειδών, όπως διαχρονικά οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή «γιατί τους έκαναν και τους κάνουν πλάτες με τους νόμους που ψηφίζουν σχετικά με τον έλεγχο των πλοίων».

«Καμαρώνουν για τον Πειραιά και ακόμη δεν εξασφάλισαν ούτε τη στοιχειώδη υποδομή για την απορρύπανση» σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας:«Δεν είναι μόνο η ανικανότητα των προσώπων, αλλά η ίδια η ταξική πολιτική που υπηρετεί το κράτος και το ίδιο το πολιτικό προσωπικό μαζί και από κοινού που οδηγεί σε τέτοια φαινόμενα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ