ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας (vid)

Τσίπρας: Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας (vid)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την ανάμειξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του ΝΟΟR-1.

«Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει την αντιπολίτευση των ονείρων μας, ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού χωρίς στρατηγική με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «ο τρόπος με τον αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών».

«Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί. Ο κ. Μητσοτάκης δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία. Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά ένα ακόμη σύμπτωμα αυτής της πολιτικής» υπογράμμισε.

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ταυτίζετε με «επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας».

«Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;» είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

Ποιος είναι ο άρρηκτος θεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κ. Μαρινάκης.

«Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση ούτε στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες» σημείωσε.

18510805

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

«Είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς»

«Δεν έχετε κάτι άλλο να πείτε, είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε».

«Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από το πρόγραμμα και την μνημονιακή επιτροπεία, σε πείσμα της ΝΔ και του Τύπου που την στηρίζει» επεσήμανε.

18510774

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

«Το μείγμα της πολιτική σας έκανε χθες την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ»

«Συνεχίστε να μην κρύβετε την ιδεολογία σας γιατί με αυτό τον τρόπο φαίνονται και τα συμφέροντα που εκπροσωπείτε» είπε ο πρωθυπουργός ενώ παραλλήλισε το μείγμα της πολιτικής της ΝΔ με τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών:

«Το μείγμα της πολιτικής, όπως είναι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του 'Αδωνη Γεωργιάδη, έκανε χθες την Ευρώπη να προβληματιστεί πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ