ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τζακ Λιου

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Τζακ Λιου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τον τέως υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην εκδήλωση “How fast can we grow?”, η οποία διεξήχθη το απόγευμα της Δευτέρας, στο Καβούρι της Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η ανεπίσημη συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, ενώ ο κ. Λιου επανέλαβε πως η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη υπό την προϋπόθεση πως θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και θα σημειωθεί μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους. Ο κ. Τσίπρας έγινε αποδέκτης θετικών σχολίων, αφού, όπως σημείωσε ο κ. Λιου, η ελληνική οικονομία έχει καταγράψει μεγάλη πρόοδο.

Άλλωστε, σε συνέντευξη στα Economist Events και την Hazlis & Rivas, ο κ. Λιου, επισήμανε πως η ελάφρυνση του χρέους παραμένει σημαντική, ενώ αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Λιου είχε πει πως «είχαμε διαφορετικές μακροοικονομικές απόψεις, αλλά πάντα σταθήκαμε από κοινού στη σημασία διατήρησης της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Λιου έκανε λόγο για διατηρήσιμη οικονομική βελτίωση στην περιοχή της Ευρωζώνης, αν και κατά τη γνώμη του «η βελτιωμένη οικονομία της Ευρώπης θα ήταν ακόμη ισχυρότερη αν ο διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος χρησιμοποιούνταν πληρέστερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ