ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ΑΝΕΛ... υποχωρούν στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου για χάρη της δεδηλωμένης

Οι ΑΝΕΛ... υποχωρούν στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου για χάρη της δεδηλωμένης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/Φωτογραφία αρχείου

Κλίμα συσπείρωσης φαίνεται να επικρατεί στον κυβερνητικό σχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς παρά την αρχική «μουρμούρα», οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται να υποχωρούν σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για την αλλαγή φύλου με μια αίτηση.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και ειδικός εισηγητής στο σχέδιο νόμου που εισήχθη στη Βουλή Θανάσης Παπαχριστόπουλος, υπογράμμισε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής, διευκρινίζοντας ωστόσο, ότι θα πρέπει να υπάρξει ρήτρα ώστε τα ομόφυλα ζευγάρια να μην υιοθετούν παιδιά.

«Εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά».

Την ίδια στιγμή, σε ότι αφορά την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου αναφέρουν ότι σε περίπτωση που φτάσει στη βουλή με την προηγούμενη μορφή της δεν θα την ψηφίσουν και ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να διασφαλίζονται απολύτως τα εθνικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι είχαν ταράξει την... κυβερνητική ηρεμία καθώς είχαν αντιταχθεί σφόδρα - με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για να την επαναφέρει τροποποιημένη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ που σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν αποκλείεται να στηρίξουν τη νέα ρύθμιση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» όταν αυτή επανακατατεθεί στην Βουλή και εφόσον ενσωματωθούν οι ισχυρές ενστάσεις του κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ