ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Τσίπρα με τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου στο Μαξίμου

Συνάντηση του Τσίπρα με τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου στο Μαξίμου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εθιμοτυπική συνάντηση στο Μαξίμου, με την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, είχε σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στη συνάντηση, παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ από δικαστικής πλευράς παρέστησαν ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πέππας και οι νεοεπιλεγέντες αντιπρόεδροι του ανωτάτου πολιτικού δικαστηρίου.

4239616

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και ειδικά η καθυστέρηση απονομής σε όλους τους κλάδους της. Δηλαδή, η καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων των ποινικών, πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε, μεταξύ των άλλων, ότι τον ενδιαφέρει η αναστροφή του κλίματος ελλείψεως εμπιστοσύνης των πολιτών προς το δικαστικό μας σύστημα.

4239615

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι ανώτατοι δικαστές ανέφεραν στον πρωθυπουργό ορισμένες από τις αιτίες που οδηγούν τη Δικαιοσύνη, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών, σε βραδύτατη απονομή της Δικαιοσύνης, αναφέροντας και σχετικές προτάσεις, όπως αναφέρεοι το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Πάντως, συμφωνήθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου να έχει νέα συνάντηση με τον κ. Κοντονή την προσεχή Δευτέρα για αναλυτικότερη συζήτηση για τα προβλήματα του δικαστικού συστήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ