ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» Καμμένου για Ελληνικό και «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

«Αντάρτικο» Καμμένου για Ελληνικό και «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

Την νέα καθυστέρηση στην επένδυση στο Ελληνικό μετά και τη χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ, σχολιάζει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνοντας λόγο για «εσκεμμένη κωλυσιεργία που εκθέτει την κυβέρνηση και τη χώρα».

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Καμμένος στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι: «η τρίτη αυτή αναβολή θέτει πια ξεκάθαρα θέμα αξιοπιστίας του συμβουλίου αλλά και εσκεμμένης κωλυσιεργίας που εκθέτει την Κυβέρνηση και τη χώρα και απειλεί να εκτροχιάσει το συνολικό σχεδιασμό της επένδυσης που εγκρίθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στις 21/09/2016 με ευρεία πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Ένωση Κεντρώων».

Παράλληλα, εκφράζει την ανησυχία του για τον κίνδυνο να χαθούν 8 δις ευρώ κεφάλαια που θα στηρίξουν την οικονομία και την απασχόληση δημιουργώντας 70.000 νέες θέσεις άμεσης εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου για το ΚΑΣ.

"Αναβολή της απόφασης του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Τρίτη αναβολή της απόφασης για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού σε μια περίοδο που οι επενδύσεις μοιάζουν με σταγόνα σε μια έρημο για την ελληνική οικονομία.

Έχουμε δώσει τον απαραίτητο χρόνο αλλά και χώρο στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να πράξει σύμφωνα με το νόμο αλλά αρνείται πεισματικά να το κάνει. Οι λόγοι έχουν μικρή σημασία μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν 8 δις ευρώ κεφάλαια που θα στηρίξουν την οικονομία και την απασχόληση δημιουργώντας 70.000 νέες θέσεις άμεσης εργασίας και δεκάδες χιλιάδες έμμεσης εργασίας.

Η τρίτη αυτή αναβολή θέτει πια ξεκάθαρα θέμα αξιοπιστίας του συμβουλίου αλλά και εσκεμμένης κωλυσιεργίας που εκθέτει την Κυβέρνηση και τη χώρα και απειλεί να εκτροχιάσει το συνολικό σχεδιασμό της επένδυσης που εγκρίθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή στις 21/09/2016 με ευρεία πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, και Ένωση Κεντρώων.

Θυμίζω μάλιστα σε όσους το έχουν ξεχάσει ότι η κύρωση της σύμβασης ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Θα ακυρώσει το ΚΑΣ τη Βουλή των Ελλήνων;

Κύριες και Κύριοι του ΚΑΣ. Δίνουμε λάθος εικόνα σε λάθος στιγμή. Σας ενδιαφέρει τελικά ή όχι η εικόνα μιας σοβαρής χώρας που μπορεί να φιλοξενήσει επενδύσεις τέτοιου μεγέθους;

Ποιος θα αναλάβει τελικώς να εξυπηρετήσει τις ρήτρες που προβλέπονται στη Σύμβαση που ως Βουλή επικυρώσαμε;

Η επένδυση αυτή είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο θα προχωρήσει αλλά θα αποτελέσει και πρότυπο επένδυσης για την Ελλάδα βγάζοντας την από το τέλμα που δίνει την εικόνα μιας χώρας κλινικά νεκρής που δεν μπορεί να αναλάβει και να προχωρήσει μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η ανακοίνωσή του για τη νέα τροπολογία που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Ο Δημήτρης Καμμένος στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

Απόλυτη προϋπόθεση για την ψήφο μου είναι στη μεταβατική διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης του κ. Κοντονή να προστεθεί το εξής:

«Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης απορρίπτεται όταν δημιουργείται κίνδυνος διατάραξης της Δημόσιας Τάξης ή της Εθνικής Ασφάλειας ή απειλούνται με καταστρατήγηση οι Διεθνείς Συνθήκες της χώρας».

Με την ψήφο μου δεν θα δώσω ζωή στο όνειρο του κ. Ερντογάν για τα «σύνορα της καρδιάς» του.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση του Δημήτρη Καμμένου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ