ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσίκης: Όχι γάμος, υιοθεσία και σύμφωνο συμβίωσης σε άτομα που διορθώνουν το φύλο τους

Κατσίκης: Όχι γάμος, υιοθεσία και σύμφωνο συμβίωσης σε άτομα που διορθώνουν το φύλο τους
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εμμένει στις απόψεις του ότι το νομοσχέδιο για την διόρθωση της ταυτότητας φύλου βρίσκει αντίθετο το σύνολο της κοινωνίας ο Κώστας Κατσίκης και θέτει μία προϋπόθεση για να δώσει θετική ψήφο: να μην επιτρέπεται ο γάμος, η υιοθεσία και το σύμφωνο συμβίωσης σε άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το συζητούμενο νομοσχέδιο ενώ έκανε λόγο για «ψυχολογικό σοκ» που προκαλεί το σύνολο της κοινωνίας.

Υποστήριξε ότι δεν είναι αντίθετος με το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης, συμπλήρωσε ωστόσο, από το σημείο αυτό μέχρι εκείνο της πλήρους αναγνώρισης μεσολαβεί ωκεανός. Εκθέτοντας τις απόψεις του, ανέφερε ότι υπερψήφιση του νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε άλωση του άβατου του Αγίου Όρους, καθώς μια γυναίκα που θα έχει προβεί σε διόρθωση φύλου θα μπορεί ως άντρας πλέον να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία.

Για «καφενειακού τύπου επιχειρήματα» που κινούνται στη «σφαίρα του γελοίου», έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Κατσίκη. Όπως είπε, όλα όσα ακούγονται, για παράδειγμα για αθλητές και ανθρώπους που θέλουν να αποφύγουν στράτευση, είναι εκτός τόπου και χρόνου. «Δεν μιλάμε για απατεώνες αλλά για μια κοινότητα που θέλει νομικά δικαιώματα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ