ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κακή» η κατάσταση σε Σάμο και Μυτιλήνη παραδέχθηκε ο Μουζάλας

«Κακή» η κατάσταση σε Σάμο και Μυτιλήνη παραδέχθηκε ο Μουζάλας
EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επίθεση στη ΝΔ και τους τοπικούς παράγοντες σε Σάμο και Μυτιλήνη που αντιδρούν στη δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων εξαπέλυσε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας που παραδέχθηκε ωστόσο, ότι η κατάσταση στα δύο αυτά νησιά είναι «κακή».

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Χαράλαμπου Αθανασίου, αλλά και του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε πάντως, πως σε τρεις μήνες η κατάσταση θα βελτιωθεί.

«Υπάρχει παρατηρήσιμη αύξηση των ροών, αλλά αυτό δεν συνιστά παραβίαση της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας», είπε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις κόντρα στις ξενοφοβικές φωνές που θυμίζουν Μεσαίωνα και μιλούν για αλλοίωση του έθνους.

«Αν είχαμε τη μαζική ροή του 2015 θα ήταν ορατή μια τραγωδία και στα νησιά και στην ενδοχώρα», επεσήμανε και ζήτησε να σταματήσει το «παιχνίδι» ότι δήθεν οι ροές καθορίζονται από την Ελλάδα.

Στις τοποθετήσεις του κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποστηρίζει θέσεις στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που εδώ τις «πολεμά», καθώς και ότι ως κυβέρνηση δεν είχε μεταναστευτική πολιτική.

«Εμείς δεν υπερασπιστήκαμε το δόγμα ανοιχτών συνόρων, βρήκαμε ανοιχτά σύνορα και τις περίφημες «σκούπες», είπε και επιτέθηκε στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, επικαλούμενος την απόφαση του δικαστηρίου για τις ευθύνες του λιμενικού, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να δείχνει «λίγη ταπεινότητα και λίγη αιδώ» για όσα έγιναν.

Ανικανότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση η ΝΔ με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να μιλά για διπλή γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ και να κατηγορεί τον κ. Μουζάλα ότι δεν αξιοποιεί τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του. «Δεν τηρήθηκε τίποτα απ΄ όσα λέγατε», σχολίασε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ αναθεώρηση της λογικής των hot spots ζήτησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ