ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Με ευθύνη Μουζάλα γεμίζουν με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες τα νησιά μας

Βαρβιτσιώτης: Με ευθύνη Μουζάλα γεμίζουν με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες τα νησιά μας
EUROKINISSI//ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ευθύνες στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά λόγω των προσφυγικών ροών, επέρριψε ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Με ευθύνη Μουζάλα γεμίζουν σήμερα με πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες όλα μας τα νησιά», τόνισε ο βουλευτής κατά τη σημερινή συζήτηση των Επίκαιρων Ερωτήσεών του στη Βουλή.

Η επισήμανση του κ. Μουζάλα ότι «ενδεχόμενη κατάρρευση της Συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας θα πλήξει τα νησιά», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος τον κατηγόρησε για απραξία, επισημαίνοντάς του πως ο ρόλος του είναι να προετοιμάζει τη χώρα, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μεταβολή και όχι να σχολιάζει απλά την εξωτερική πολιτική.

«Έχετε ένα Υπουργείο που δεν έχετε καταφέρει ακόμα να το οργανώσετε. Ακόμα και σήμερα, το Υπουργείο σας δεν έχει οργανόγραμμα, ούτε Οικονομική Διεύθυνση. Δεν ξέρετε αν έχετε και Γενικούς Γραμματείς σήμερα. Γιατί ο ρυθμός, με τον οποίο παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον, δείχνει ότι δεν έχουν αυτοί το πρόβλημα. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, εσείς το έχετε. Έχετε, επίσης, στη διάθεσή σας 700 εκατομμύρια ευρώ που σήμερα λιμνάζουν», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο βουλευτής θα μεταβεί εκτάκτως στη Σάμο τη Δευτέρα για διήμερη περιοδεία, προκειμένου να αντικρίσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ