ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης το κλείσιμο της αξιολόγησης έως το τέλος του χρόνου

Πιτσιόρλας: Στόχος της κυβέρνησης το κλείσιμο της αξιολόγησης έως το τέλος του χρόνου
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την επιθυμία της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση μέχρι το τέλος του χρόνου τόνισε σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας επισημαίνοντας πως παρά του ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και ισχυροί ευρωπαϊκοί θεσμοί και παράγοντες η ασάφεια στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό και η εκκρεμότητα ως προς την τελική στάση του ΔΝΤ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο ίδιος εμμένει στην αρνητική του στάση σε κάθε απόπειρα ανακίνησης θέματος για νέα μέτρα και υποστηρίζει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «γρήγορη ολοκλήρωση όλων των τεχνικής φύσεως προαπαιτουμένων. Απομόνωση των λίγων εκκρεμών πολιτικών ζητημάτων και σοβαρή διαπραγμάτευση, με “όπλα” τα επιτεύγματα της οικονομίας και την ανταπόκρισή μας σε όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το πρόγραμμα».

Όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό σημειώνει πως «η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρέπει από τη δική της πλευρά, ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου. Βεβαίως, όλα πρέπει να γίνουν με σεβασμό στη νομοθεσία και τις προβλεπόμενες διαδικασίες». Εξάλλου, «φιλοεπενδυτικό κλίμα υπάρχει όταν υπάρχουν σαφείς κανόνες που τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους. Όταν υπάρχει ένα καθεστώς όπου η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία υπόσχεται παρακάμψεις των κανόνων, τότε όχι φιλοεπενδυτικό κλίμα δε διαμορφώνεται, αλλά καταστρέφονται η εικόνα και η αξιοπιστία της χώρας», υπογραμμίζει ο κ. Πιτσιόρλας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά τόνισε πως «Υποστηρίζω σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτή την προοπτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την απλή αναλογική και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι στόχος του είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συμφωνιών» ενώ εξήγησε πως «αν κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του επί του θέματος είναι η λεγόμενη Κεντροαριστερά. Και πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της όχι μόνο στο θεωρητικό ζήτημα, αλλά και στο πολύ συγκεκριμένο ενώπιον του οποίου βρίσκεται. Θα συζητήσει με το ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική μίας κυβερνητικής συνεργασίας στη βάση προγραμματικής συμφωνίας ή με τη Ν.Δ.;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ