ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μιλά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Για στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ μιλά ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για στρατηγική σύμπλευση κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.«Ούτε η αριστερόσκονη του κ. Τσίπρα ούτε οι συντηρητικές κορόνες του κ. Μητσοτάκη μπορούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση. Η ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδια με αυτή της ΝΔ, που, όπως και να τη βαφτίσουν –«δίκαιη», «βιώσιμη»-, εξασφαλίζει κέρδη στους ομίλους, ενώ μεγαλώνουν η εκμετάλλευση, η ανεργία, η μερική απασχόληση και σμπαραλιάζονται τα δικαιώματα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Όσον αφορά στο κόμμα του, ο ίδιος δήλωσε πως το ΚΚΕ ανεβάζει τα ποσοστά του και καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «οδήγησε στην απογοήτευση έναν κόσμο που ένιωθε πραγματικά αριστερός, ριζοσπάστης, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στον δρόμο, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν». Προσέθεσε μάλιστα πως «Αυτός ο κόσμος τώρα μπορεί να δει αυτό που δεν μπορούσε να δει το 2012, το 2015, παρά τα όσα -ακόμα και με πολιτικό κόστος τότε- του έλεγε το ΚΚΕ. Μπορεί να δει ότι οι κυβερνήσεις του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ -ανεξάρτητα πώς ονομάζονται, με ποια πρόσωπα, με ποια συνθήματα πλασάρονται- είναι από χέρι αντιλαϊκές».

Ο κ. Κουτσούμπας επίσης χαρακτήρισε ανιστόρητη και προϊόν φόβου «την εξίσωση του κομμουνισμού με τον ναζισμό, την οποία έχουν κάνει σημαία τους οι αντιδραστικές συντηρητικές δυνάμεις, η ΕΕ και άλλα επιτελεία του συστήματος».

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, απάντησε ότι το ΚΚΕ αναγνωρίζει «τη δυνατότητα να αλλάξει το φύλο στα νομικά έγγραφα ένα άτομο τρανς», υπογραμμίζει όμως ότι «αυτή η νομική αναγνώριση χρειάζεται να βασίζεται σε ορισμένα επιστημονικά κριτήρια και μέτρα κοινωνικής προστασίας».

Προσθέτει ότι «έτσι, το άτομο μπορεί να στηριχθεί και να επιλύσει αυτή τη σύγκρουση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση με βάση την ατομική του απόφαση» και κατέληξε λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο δεν εξασφαλίζει σε καμιά περίπτωση αυτές τις κοινωνικές προϋποθέσεις για να στηριχθεί το ατομικό δικαίωμα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ