ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Εκλογές θα γίνουν το 2019 και αν συμφωνεί και ο Ντάισελμπλουμ τόσο το καλύτερο

Μπαλάφας: Εκλογές θα γίνουν το 2019 και αν συμφωνεί και ο Ντάισελμπλουμ τόσο το καλύτερο
EUROKINISSI//ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει και πλωτά μέσα, για την παραμονή σε αυτά, υπό την μορφή φιλοξενίας, των επιπλέον προσφύγων και μεταναστών προανήγγειλε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες για τους κατοίκους των νησιών λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών από την Τουρκία είναι δύσκολες.

Παράλληλα πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως οι αυξημένες ροές δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. «Μας απασχολεί, μας ανησυχεί και παίρνουμε μέτρα», ανέφερε, σημειώνοντας πάντως πως η κατάσταση πριν από δύο μήνες ήταν ελεγχόμενη.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι εκλογές δεν πρέπει να προκηρυχθούν νωρίτερα από το 2019, δήλωσε:

Εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, και αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ τόσο το καλύτερο.

«Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν το θέλουν οι πολίτες. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας και της κοινωνίας, ας θέλει ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εκλογές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση θα δώσει κοινωνικό μέρισμα σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη, και θα κάνει το «καλύτερο δυνατό» για τα αδύναμα και μεσαία στρώματα που υπέστησαν φορολογική πίεση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ