ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η πιο επικίνδυνη που έχει γνωρίσει ο τόπος

Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η πιο επικίνδυνη που έχει γνωρίσει ο τόπος
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε αυτή τόνισε πως «Αν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος σφιχταγκαλιάζονται στην πετρελαιοκηλίδα, τη ρουλέτα και τις παρακρατικές παρεμβάσεις, ας το κάνουν και στη Βουλή» ενώ εξήγησε και τη στάση της ΝΔ να μην ψηφίζει νομοσχέδια στη Βουλή στα οποία υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε πως «Είναι αδιανόητο να προσφέρεις σωσίβιο στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος» ενώ αμφισβήτησε ευθέως όσα λέει ο πρωθυπουργός περί «καθαρής εξόδου» από την κρίση.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση των φόρων και των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ λέει πως «μπορούμε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι ορθολογική επαναπροσαρμογή του δημοσιονομικού χώρου είναι τελικά προς όφελος, όχι μόνο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ίδιων».

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως «Προτείνουμε για το σκοπό αυτό -όπως είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης- μια «ρήτρα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης» και δεσμευόμαστε για μια τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική στη βάση ενός προγράμματος ελληνικής ιδιοκτησίας».

Ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε πολιτική λαθροχειρία τη σύνδεση της αξιολόγησης στο Δημόσιο με απολύσεις, ενώ προσέθεσε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εξηγήσει ότι «η αξιολόγηση θα έχει ως στόχο την επιβράβευση των δημοσίων υπαλλήλων που διακρίνονται για την προσπάθειά τους και τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη».

Κλείνοντας, μίλησε για το «συνέδριο αρχών και θέσεων» της ΝΔ τον ερχόμενο Δεκέμβριο, χαρακτηρίζοντάς το ως «πραγματικά ανοικτό στην κοινωνία, σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ