ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενόχληση Ιερώνυμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Ενόχληση Ιερώνυμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την ενόχληση της Εκκλησίας με το νομοσχέδιο που αφορά στην αλλαγή της ταυτότητας φύλου και εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της τελετής αγιασμού της νέας Συνόδου της Βουλής, στην οποία παρέστησαν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί (απουσίαζαν ο Πάνος Καμμένος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Βασίλης Λεβέντης) έκανε λόγο για «παιχνιδίσματα» και «εφευρήματα». Όπως είπε σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες «όλα αυτά είναι παιχνιδίσματα, η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας».

Νωρίτερα, στην αίθουσα της Ολομέλειας ευχήθηκε καλή δύναμη, υγεία, φωτισμό και σύνεση στους «300» της Βουλής ώστε να οδηγήσουν ψηλότερα το έθνος μας. «Ασχολούμεθα όλοι με τα δάνεια, τι χρωστάμε, το τούτο, το κείνο. Εδώ είμαστε περίπου 10 εκατομμύρια. Άλλα δέκα εκατομμύρια ‘Έλληνες σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Τους σκέπτεται κανείς αυτούς τους ανθρώπους; Κάνουμε τίποτα γι΄ αυτούς τους ανθρώπους; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα», διευκρίνισε στις δηλώσεις του.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, στο γραφείο του κ. Βούτση, συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας των δύο θεσμών για το καλό της χώρας. «Όλοι μας πρέπει να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά, και η Βουλή και η Εκκλησία και οι πολιτικοί πρέπει να μείνουμε μακριά από προκαταλήψεις και ιδεοληψίες, να μην μας ενδιαφέρουν οι σχέσεις εκκλησίας και πολιτείας αλλά οι σχέσεις εκκλησίας και έθνους. Αυτό το έχει ξεχάσει η πολιτεία. Απλά θέλει ειλικρίνεια, αμεσότητα και εμπιστοσύνη...», ανέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. «Κάθε θεσμός και η εκάστοτε κυβέρνηση και Εκκλησία πρέπει να δώσουν το δικό τους αποτύπωμα για να ορθοποδήσει ο λαός μας», σημείωσε ο Νίκος Βούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ