ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφυπουργός Παιδείας στο CNN Greece: Αν χρειαστεί θα παρατείνουμε την τηλεκπαίδευση στα Πανεπιστήμια

Newsroom

«Τα πανεπιστήμια είναι ανοικτά, το μόνο που έχει σταματήσει είναι η εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία. Από την πρώτη στιγμή που χρειάστηκε να πάρουμε μέτρα, με το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων είπαμε ότι σταματά η εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία, αλλά ξεκινάμε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, την εκπαίδευση εξ αποστάσεως». Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, στο CNN Greece, αναφερόμενος στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, ώστε να μη χαθούν η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά για μαθητές και φοιτητές αντίστοιχα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Τα πανεπιστήμιά μας είναι σε καλή κατάσταση, από την άποψη ότι χρησιμοποιούσαν μεθόδους τηλε-εκπαίδευσης. Μία από αυτές είναι η ασύγχρονη βοηθητική, σε πλατφόρμες όπου μπορεί ο καθηγητής να ανεβάσει υλικό για το μάθημα, τις διαλέξεις και παρουσιάσεις και παράλληλα και τις σημειώσεις του μαθήματος και οι φοιτητές να υποβάλουν τις εργασίες τους», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης, σε δηλώσεις του στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του CNN Now και τη δημοσιογράφο, Αμαλία Κάτζου.

Ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε εκτενώς στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θέσπισε η κυβέρνηση στις 11 Μαρτίου, ώστε όλα τα τμήματα να δίνουν τα προπτυχιακά αλλά και τα μεταπτυχιακά μαθήματα από απόσταση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την τηλε-εκπαίδευση «απαραίτητο εργαλείο, με γνώμονα τις ειδικές συνθήκες που βιώνουμε σήμερα» και τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει ήδη από το σύνολο των πανεπιστημίων να προωθήσουν τα περισσότερα μαθήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Από χθες Δευτέρα, αρκετά πανεπιστήμια προωθούν αρκετό διδακτικό υλικό από απόσταση», πρόσθεσε ο υφυπουργός Παιδείας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απαγόρευση της διεξαγωγής μαθημάτων με φυσική παρουσία να παραταθεί και πέραν της 24ης Μαρτίου, οπότε και λήγει η ισχύουσα περιοριστική διαδικασία.

«Στόχος μας είναι αν χρειαστεί να προχωρήσουμε και περαιτέρω. Με χαρά διαπιστώνω ότι τα πανεπιστήμια με ενθουσιασμό και συνείδηση της ευθύνης που έχουμε όλοι μας αυτή τη στιγμή προχωράνε οργανωμένα σε προετοιμασία γι’ αυτό τον λόγο κι εμείς τους διαθέτουμε επιπλέον υλικό για σύγχρονη εκπαίδευση, σε περιβάλλον “εικονικής τάξης”», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο Βασίλης Διγαλάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ