ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατσίγιαννη στο CNN Greece: Μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός στην Ελλάδα 356 ημέρες το χρόνο

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Στα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα πιο δυναμικά ο τουρισμός στη χώρα μας, αναφέρθηκε η Σοφία Κατσίγιαννη, αναπληρώτρια Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και υποψήφια βουλευτής Ανατολικής Αττικής μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Θα πρέπει να σκεφτούμε λίγο τον τουρισμό πιο σφαιρικά και όχι μονόπλευρα. Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι πάει καλά η τουριστική περίοδος κάθε Οκτώβριο-Νοέμβριο. Βρισκόμαστε σε μια χώρα που θα μπορούσε να αναπτυχθεί τουρισμός 365 μέρες το χρόνο και δεν κάνουμε τίποτα για αυτό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη πως τουρισμός δεν είναι μόνο τα αρχαία ή η θάλασσα, καθώς στη χώρα μας μπορεί να αναπτυχθεί ο ιατρικός, φυσιολατρικός, καταδυτικός και άλλες εκφάνσεις του τουρισμού.

«Για να αναπτυχθεί σωστά τουρισμός και να βοηθήσει ακόμα περισσότερο το ΑΕΠ, μιας και όπως λέμε λαϊκά είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές», πρόσθεσε η κ. Κατσίγιαννη.

Το παράδειγμα της Ανατολικής Αττικής με τα δύο από τα μεγαλύτερα λιμάνια
Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ανατολική Αττική, όπου βρίσκεται το βασικό αεροδρόμιο της Ελλάδας και δυο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας μας, τα οποία και δε συνδέονται ούτε με κάποιο μεγάλο κεντρικό δρόμο, ούτε με τον προαστιακό.

«Αυτά είναι τα λιμάνια που παίρνουν τους τουρίστες, είτε Έλληνες είτε ξένους, για να τους προωθήσουν στα νησιά μας», τόνισε.

Ένα ακόμα πρόβλημα το οποίο επεσήμανε, είναι η έλλειψη νοσοκομείων και άλλων υγειονομικών δομών όπως Κέντρα Υγείας σε πολλά μέρη της χώρας, αλλά και την υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό όπου υπάρχουν.

Δεν θα αφήσουμε ακυβέρνητο το κράτος – Τι πολιτική θα ασκηθεί είναι το σημαντικό

Για τη συζήτηση σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, η κ. Κατσίγιαννη τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει ακυβέρνητο το κράτος και τους πολίτες απροστάτευτους χωρίς πολιτική σταθερότητα, ωστόσο το σημαντικό είναι τι πολιτική θα ασκηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

«Δεν πρόκειται να κυβερνήσουμε έτσι απλά, μοιράζοντας καρέκλες και υπουργεία, διότι δεν μας ενδιαφέρει εμάς η εξουσία. Μας ενδιαφέρει τι πολιτική θα ασκηθεί. Οπότε θα βάλουμε κάτω το πρόγραμμά μας και εφόσον υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις, τότε θα μπορούσαμε να συγκυβερνήσουμε».

Η κ. Κατσίγιαννη ανέφερε πως μέλημα του ΠΑΣΟΚ είναι όχι τα πρόσωπα, αλλά να υπάρχει κοινωνικό κράτος, δημόσια παιδία και διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ