ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικραμμένος στο CNN Greece: Με ισχυρή ΝΔ, αποκλείονται σενάρια κυβερνήσεων μειοψηφίας

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου παρότι το επικρατέστερο σενάριο είναι η διενέργεια και δεύτερων εκλογών, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Εξήγησε πως η Νέα Δημοκρατία αποσκοπεί στο να συγκεντρώσει ήδη από τις πρώτες εκλογές ένα πολύ υψηλό ποσοστό παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η απλή αναλογική, προκειμένου να καταδείξει «ότι έχει ευρύτατο λαϊκό έρεισμα, ότι έχει την αποδοχή του κόσμου, ότι ο πολίτης έχει αντιληφθεί όλα τα βήματα προόδου τα οποία έχουν γίνει κατά το διάστημα της τελευταίας τετραετίας και ως επακόλουθο όλων αυτών».

Ο δεύτερος λόγος σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, είναι πως εάν η ΝΔ συγκεντρώσει ένα πολύ υψηλό ποσοστό στις πρώτες εκλογές, αποκλείονται σενάρια περί κυβερνήσεων μειοψηφίας. Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε ότι τα σενάρια αυτά είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν, «ελλείψει κοινών προγραμμάτων».

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μπορεί να συνδέσει το οικονομικό, ας πούμε, πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με το οικονομικό πρόγραμμα του Βαρουφάκη, ο οποίος λέει ακρότητες. Για αυτούς τους λόγους λοιπόν, πρέπει η Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώσει ήδη από τις πρώτες εκλογές πολύ μεγάλο ποσοστό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ