ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης στο CNN Greece: Ανησυχία στο επενδυτικό κοινό εάν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, να είναι αποτελεσματική και να τη σέβεται η διεθνής κοινότητα, τόνισε Νίκος Παπαθανάσης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών.

Χαρακτήρισε ασαφή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτικής διακυβέρνησης, ενώ στηλίτευσε τις προτάσεις του Νίκου Ανδρουλάκη που «λέει ψηφίστε εμένα και θα δούμε ποιος θα είναι υπουργός», σημειώνοντας πως η παγκόσμια οικονομική κοινότητα δεν ακούει με σοβαρότητα αυτά τα οποία λέγονται.

Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ακόμη πως στο επενδυτικό κοινό υπάρχει ανησυχία εάν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση και πως όλες οι εταιρίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα θέτουν το θέμα της σταθερής κυβέρνησης, με σαφή δημοσιονομικό στόχο.

«Έχουμε το πιο καθαρό πρόγραμμα και προτείνουμε στους πολίτες ότι μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να στηρίξει αυτό που λέγεται ισχυρή ανάπτυξη», τόνισε.

Χαρακτήρισε «βόμβα» στο σχηματισμό κυβέρνησης την απλή αναλογική, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι πρώτες εκλογές της 21ης Μαΐου θα δείξουν ποιος θα κυβερνήσει και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός.

«Προφανώς η απλή αναλογική είναι μια βόμβα στο σχηματισμό κυβέρνησης. Θα είναι πολύ δύσκολο εκτός αν αποφασίσουν κάποια άλλα κόμματα με την ανοχή κάποιων άλλων να σχηματίσουν κυβέρνηση παρότι είναι δεύτεροι», σημείωσε.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ΝΔ εφόσον πάρει ισχυρή εντολή την 21η Μαΐου, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα πετύχει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Θεωρούμε ότι ο κόσμος θα αποφασίσει κυβερνησιμότητα και ισχυρή κυβέρνηση με Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε πως μέσα στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ άλλαξε το επιχειρηματικό περιβάλλον και δεσμεύθηκε για γρήγορη επιτάχυνση της ανάπτυξης και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ