ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζεμενίδης σε CNN Greece: Καλύτερες και από την εποχή του Τρούμαν οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο που έχουμε ζήσει ποτέ, τόνισε ο Έντι Ζεμενίδης εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο που έχουμε ξεπεράσει και τις διμερείς σχέσεις την εποχή του Τρούμαν, γιατί όταν ήταν ο πρόεδρος Τρούμαν, οι σχέσεις ήταν ας πούμε φιλανθρωπικές προς την Ελλάδα. Εδώ δεν έχουμε μόνο γεωστρατηγικές και πολιτικές σχέσεις, αλλά οικονομικές σχέσεις», τόνισε ο κ. Ζεμενίδης.

Πρόσθεσε πως η συνεργασία είναι στενή όχι μόνο με τους Έλληνες διπλωμάτες αλλά και με στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Τόνισε πως η οικονομική διπλωματία που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει την εικόνα της Ελλάδος, με την προσέλκυση μεγάλων αμερικανικών εταιριών όπως η Pfizer και η Microsoft.

«Αυτό είναι το soft power. Οι σχέσεις Ελλάδας και Αμερικής, ήταν πάντα βασισμένες στο hard power. Τώρα έχουμε και το soft power και όπως είπα, ο υπουργός Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Φραγκογιάννης και αυτή η κυβέρνηση, έχουν κάνει τρομερή δουλειά σε αυτό το επίπεδο», σημείωσε ο κ. Ζεμενίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ