ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης σε CNN Greece: Βελτίωση απολαβών σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με σταθερή κυβέρνηση

Newsroom

Τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας έθεσε ως προϋπόθεση για τη βελτίωση των απολαβών στον ιδιωτικό αλλά και το δημόσιο τομέα ο Θανάσης Κοντογεώργης Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, μιλώντας στο CNN Greece στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ειδικά για τις μισθολογικές αμοιβές των νέων, τόνισε πως χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα συνεχίσει τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας αλλά και το έργο που γίνεται σε τομείς όπως η μεταποίηση, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές.

Για το δημόσιο τομέα, ο κ. Κοντογεώργης τόνισε πως με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξει μια σημαντική αύξηση στις απολαβές των «υγειών ανθρωποδυνάμεων του δημοσίου», προκειμένου να υπάρχει μια ανταμοιβή για τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με τον γγ Συντονισμού της κυβέρνησης, η πορεία αυτή, διασφαλίζεται μόνο με μια σταθερή κυβέρνηση.

«Χρειαζόμαστε μικρές επαναστάσεις σε συγκεκριμένους τομείς προκειμένου να πετύχουμε τον διαρκή εκσυγχρονισμό της χώρας, αλλά και να συγκλίνουμε με τις προηγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες», τόνισε ο κ. Κοντογεώργης.

Κάνοντας έναν απολογισμό της τετραετίας της κυβέρνησης, ανέφερε ότι υπό αντίξοες συνθήκες και αρκετές εξωγενείς κρίσεις, κατάφερε να γνωρίσει οικονομική ανάπτυξη.

«Υπενθυμίζω ότι σωρευτικά το 2021 και το 2022, είχαμε πάνω από 13% ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, περίπου 300.000, να έχουμε ιστορικό χαμηλό τελευταίας δεκαετίας στην ανεργία, να έχουμε ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων και βέβαια ταυτόχρονα να ενισχύσουμε τον διαμορφωτικό ρόλο της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι», τόνισε ο γγ συντονισμού της κυβέρνησης. Ακόμη αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

Ειδικά για την υγεία, ανέφερε ότι η πανδημία ανέδειξε τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τα όριά του και την υποχρέωση να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές, «προκειμένου να υπάρχει μια αξιοπρεπής περίθαλψη για όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ