ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώναρος στο CNN Greece: Οι κάλπες κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις για τον κ. Μητσοτάκη

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Τη βεβαιότητά του πως οι κάλπες της 21ης Μαΐου θα αναδείξουν πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε μιλώντας στο CNN Greece ο Ευάγγελος Αντώναρος υποψήφιος του κόμματος στην Ανατολική Αττική.

Εξήγησε πως η αισιοδοξία του εδράζεται με το κλίμα που εισπράττει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς τον προσεγγίζουν ακόμα και ψηφοφόροι της ΝΔ που σε αυτές τις εκλογές σκοπεύουν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα εκπλήξουν δυσάρεστα τον κ. Μητσοτάκη τα αποτελέσματα της κάλπης

Ο κ. Αντώναρος αμφισβήτησε τη μεθοδολογία των δημοσκοπήσεων καθώς όπως είπε αρκετοί κλείνουν το τηλέφωνο στις εταιρίες, ενώ ελάχιστοι νέοι απαντούν στα σταθερά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν οι δημοσκόποι.

«Πιστεύω λοιπόν, επειδή υπάρχει και μια μεγάλη ''βουβαμάρα'' στον κόσμο, τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν. Εμάς στον ΣΥΡΙΖΑ θετικά, τον κ. Μητσοτάκη αρνητικά. Όπως πιστεύω πως είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι ποσοστά θα έχουν τα μικρότερα κόμματα».

Θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους τα μικρότερα κόμματα

Απέδωσε την άρνηση των μικρότερων κομμάτων να συμπράξουν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους και εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

«Είναι φυσικό σε αυτή τη διαδρομή να καταφεύγουν σε θέσεις οι οποίες είμαι βέβαιος την επαύριο των εκλογών, αν κληθούν να συμμετάσχουν σε ένα διάλογο για την προετοιμασία προγραμματικών θέσεων σύγκλισης βάσει των οποίων θα πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Η πραγματικότητα στην πολιτική είναι πολύ πιο ισχυρή από τις προεκλογικές τοποθετήσεις».

Καμιά συνδιαλλαγή για θέματα που αφορούν το ευρώ

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αντώναρος διεμήνυσε πως δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση και καμιά συνδιαλλαγή σε θέματα που αφορούν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας αλλά και τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη.

«Η Ελλάδα δεν κοιτάει πίσω. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω σε καταστάσεις που θα μας βυθίσουν στο χάος», σημείωσε.

Προσωπικές οι απόψεις Τσακαλώτου για τοπικό νόμισμα

Για την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου περί τοπικού νομίσματος σχολίασε πως πρόκειται για προσωπικές απόψεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όποιος τολμήσει να αγγίξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, θα εγκληματήσει σε βάρος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας. Είμαι πολύ αυστηρός» τόνισε.

Είμαι περήφανος που άνηκα στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή

«Είμαι περήφανος ότι ανήκα στην Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και για τις δικές του θέσεις και απόψεις, έγινα μέλος το ‘76 της ΝΔ, γιατί οδήγησε τη χώρα στην δημοκρατία, στην εθνική συμφιλίωση», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Πρόσθεσε πως η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ δεν ήταν απλά μια οικονομική επιλογή, αλλά εξασφάλισε τη σταθερότητα και την προστασία των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Συνεννόηση στα «μεγάλα» θέματα όπως η εξωτερική πολιτική

Ο κ. Αντώναρος τόνισε πως παρά την έντονη προεκλογική αντιπαράθεση, μπορεί και πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλα θέματα όπως είναι η εξωτερική πολιτική. Χαιρέτισε μάλιστα το γεγονός πως η εξωτερική πολιτική δεν έγινε αντικείμενο διαπάλης στην προεκλογική περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ