ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιες είναι οι θέσεις του «Ευ Κίνηση»: Πολ Ευμορφίδης και Λεωνίδας Καραΐσκος μιλούν στο CNN Greece

Εριφύλη Πετράκου Εριφύλη Πετράκου - CNN Greece

Τους στόχους της «Κίνηση Ευ» που για πρώτη φορά κατεβαίνει στον «εκλογικό στίβο», παρουσίασαν στο CNN Greece ο πρόεδρος του κόμματος Λεωνίδας Καραΐσκος και ο Πωλ Ευμορφίδης συνιδρυτής του κόμματος και υποψήφιος Βουλευτής στην Α’ Αθηνών.

Το «Ευ Κίνηση» κατέρχεται στις εκλογές με 210 υποψήφιους βουλευτές σε όλη την επικράτεια, ανθρώπους ετερόκλητους, από διάφορες κοινωνικές ομάδες, που όλα τα προηγούμενα χρόνια «συναντήθηκαν» σε εθελοντικές δράσεις, όπως είναι οι δενδροφυτεύσεις ή η στήριξη σεισμόπληκτων συμπολιτών μας.

Το «Ευ» δεν έχει εκλογικούς ποσοτικούς στόχους, αλλά «ποιοτικούς» όπως τόνισε ο κ. Καραΐσκος. Σε κάθε περίπτωση, το «Ευ» ήρθε για να μείνει, καθώς ήδη γίνονται οι προετοιμασίες για να συμμετέχει στις τοπικές εκλογές του Οκτωβρίου και τις ευρωεκλογές του 2024.

«Είμαστε ο ορισμός της οικολογίας, ήρθα με το ποδηλατάκι μου», δήλωσε ο κ. Ευμορφίδης και πρόσθεσε πως ο ιδρώτας από τη σωματική άσκηση γεμίζει τον άνθρωπο με χαρά. Στάθηκε στην ανάγκη να έρθουν οι νέοι πιο κοντά στη φύση, ήδη από το δημοτικό σχολείο, προτείνοντας μια ημέρα κάθε εβδομάδα οι μαθητές να βρίσκονται εκτός των σχολικών αιθουσών για δράσεις στο φυσικό περιβάλλον. Είπε ακόμη πως το «Ευ» προτίθεται να διανείμει 300.000 ποδήλατα ισορροπίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για ένα εναλλακτικό σχολείο, στο οποίο η τσάντα των μαθητών θα παραμένει στις αίθουσες μίλησε και ο κ. Καραΐσκος, ενώ για τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά ανέφερε πως χρειάζεται η εκπαίδευση να είναι πιο βιωματική. «Η Ελλάδα αξίζει ένα πανεπιστήμιο Τουρισμού», τόνισε μιλώντας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σχετικά με την οικονομία, οι συνιδρυτές του κόμματος «Εύ» εξήγησαν πως δεν πιστεύουν σε επιδόματα και επιδοτήσεις, αλλά στη δημιουργία πλούτου με ελεύθερους, σκεπτόμενους ανθρώπους και με τους Έλληνες να αγοράζουν από Έλληνες, ακόμα και εάν τα προϊόντα είναι ελαφρώς πιο ακριβά.

Προτείνουν άτοκα δάνεια 5.000 για τους νέους προκειμένου να βγουν στην αγορά και να «κολυμπήσουν», ενώ αντίστοιχη πρόταση καταθέτουν και για τους φοιτητές.

Το «Ευ» δίνει βάση στην παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ, ενώ προτείνει την αποκέντρωση του αρμόδιου για τη Γεωργία υπουργείου, στη Λάρισα όπου χτυπά η καρδιά της αγροτικής παραγωγής.

Παράλληλα, απορρίπτουν τις ιδεολογικούς διαχωρισμούς δεξιός, αριστερός, κεντρώος ως «παρωχημένους» και υπόσχονται να μην γίνουν ποτέ επαγγελματίες πολιτικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ