FOCUS

Το CNN Greece στο χωριό του Έλληνα που έχασε τη ζωή του στο Μόναχο

Το CNN Greece στο χωριό του Έλληνα που έχασε τη ζωή του στο Μόναχο
CNN Greece/Λευτέρης Σουχάιμπ

Το CNN Greece βρέθηκε στον Άρατο του νομού Ροδόπης και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού για τον Χουσεΐν Νταϊτσίκ, που έχασε τη ζωή του χθες στο Μόναχο από τους πυροβολισμούς ενός σχεδόν συνομήλικού του. 

Τα προηγούμενα τρία χρόνια ο Μπαράν έκανε παρέα με τον Χουσεΐν και τον ήξερε πολύ καλά.

Είχε να τον δει από τις 10 Σεπτεμβρίου 2015, όταν η οικογένεια θα επέστρεφε στη Γερμανία, όπου ζούσαν και εργάζονταν. Όπως λέει, έφευγαν από το χωριό πριν τελειώσει το καλοκαίρι, γιατί τα σχολεία ανοίγουν νωρίτερα στη Γερμανία.

Οι δύο έφηβοι πήγαιναν μαζί στη θάλασσα, έπαιζαν ποδόσφαιρο. Ο Μπαράν λέει στην κάμερα του CNN Greece ότι ο φίλος του είχε όνειρο να γίνει επαγγελματίας μποξέρ.

Την άλλη εβδομάδα θα έρχονταν στην Ελλάδα

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ σε όλη την κοινότητα του Αράτου.

Χθες βράδυ, ο Μπαράν επικοινώνησε με την αδερφή του Χουσεΐν, η οποία του είπε ότι το πράγμα δεν πήγαινε καλά. Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν, ήταν συγκεχυμένες.

Ο 17χρονος Χουσεΐν βρίσκόταν μαζί της στο εμπορικό κέντρο Olympia. Ψώνιζαν για τους φίλους και τους συγγενείς τους, καθώς σε πέντε μέρες θα έρχονταν στην Ελλάδα.

Όπως του είπε στο τηλέφωνο, τα αδέρφια άρχισαν να τρέχουν, όταν είδαν τον δράση να πυροβολεί. Ο Χουσεΐν έσπρωξε την αδερφή του, μένοντας πίσω. Ο 18χρονος Γερμανοϊρανός Νταβίντ Αλί Σονμπόλι (David Ali Sonboly) –όπως μαθεύτηκε αργότερα το όνομά του– τον πυροβόλησε στην κοιλιά και το κεφάλι.

Μετανάστες στη Γερμανία

Τον αδικοχαμένο συντοπίτη του γνώριζε καλά και ο Αρρέν Σαλή Ομέρ, που είναι δημοτικός σύμβουλος Αρριανών.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι, ο Χουσεΐν και η οικογένειά του έρχονταν για διακοπές στο χωριό τους, όπου διέμενε η γιαγιά και οι θείοι των παιδιών.

Ο Χουσεΐν είχε άλλα δύο αδέρφια με τα οποία ήταν τρίδυμα. Είχαν γεννηθεί το 1999.

Όλοι τους βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Όπως λέει ο κ. Σαλή Ομέρ, που είχε μιλήσει αρκετές φορές με τον Χουσεΐν, ο νεαρός από τη Θράκη ήταν ένα ήσυχο παιδί, που ασχολιόταν με τη μουσική.

Διέμενε μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στη Γερμανία. Ο πατέρας του είχε πρόβλημα με την καρδιά του, το οποίο –όπως άκουσε– τον ξανάριξε.

Η οικογένεια Νταϊτσίκ αναμενόταν να έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ζωή τους άλλαξε για πάντα και μια ολόκληρη κοινότητα θρηνεί για αυτόν που δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ