ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαρία Σαράποβα: Οι πρώτες φωτογραφίες της επιστροφής μιας έκπτωτης στα courts

Μαρία Σαράποβα: Οι πρώτες φωτογραφίες της επιστροφής μιας έκπτωτης στα courts

Η "έκπτωτη βασίλισσα" του court Μαρία Σαράποβα επιστρέφει. Έχοντας πλέον εκτίσει το 15μηνο αποκλεισμό της μετά από το σκάνδαλο απαγορευμένων ουσιών η Ρωσίδα τενίστρια είναι στη Στουτγκάρδη προετοιμάζοντας την επανεμφάνισή της σε διεθνείς αγώνες.

Η "Μάσα", μόνιμη κάτοικος των ΗΠΑ που αρχικά είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό για χρήση της ουσίας μελδόνιο εξασφάλισε "wild card" για τη συμμετοχή της στα τουρνουά της Ρώμης, της Μαδρίτης και της Στουτγκάρδης. Επιπλέον, αν και αρχικά το Ρολάν Γκαρός της αρνήθηκε τη συμμετοχή τελικά υπαναχώρησε δίνοντας της την άδεια να λάβει μέρος στους αγώνες του Παρισιού στο προκριματικό ταμπλό. Εάν νικήσει τρεις φορές η Σαράποβα θα κάνει μεγάλη επιστροφή στο τουρνουά που διεξάγεται φέτος από τις 28 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου.

Η Σαράποβα, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση μελδονίου επί σειρά ετών ωστόσο υπερασπίστηκε τον εαυτό της απέναντι στις κατηγορίες λέγοντας "πως αγνοούσε ότι η χρήση του είχε απαγορευτεί από τις αρχές του 2016".

Όμως ο αρχικός διετής αποκλεισμός της 25ης Ιανουαρίου του 2016 από την ITF μειώθηκε από Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) τον Οκτώβριο κατά 9 μήνες αφήνοντας πλέον στην πιο "ερωτική τενίστρια" όλων ανοιχτό το δρόμο για μια επιστροφή στο βασίλειο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ