Α. Αρβανιτάκη: Η Ελληνίδα φυσικός στη διοίκηση του Κέντρου για το Σύμπαν
Η Eλληνίδα θεωρητική φυσικός Ασημίνα Αρβανιτάκη επελέγη ως μέλος της διοικούσας επιτροπής του νεοσύστατου Κέντρου για το Σύμπαν (Centre for the Universe), που δημιούργησε το διεθνούς φήμης Ινστιτούτο Perimeter του Καναδά.
Το νέο Κέντρο, με διευθυντή τον διακεκριμένο φυσικό Νιλ Τούροκ, θα προωθήσει τη διεπιστημονική έρευνα αιχμής πάνω στα πιο δύσκολα ζητήματα της κοσμολογίας. Ανάμεσα στους υποστηρικτές του Κέντρου είναι ο Bρετανός κοσμολόγος, Στίβεν Χόκινγκ.
Το Κέντρο για το Σύμπαν χρηματοδοτείται από χορηγία ανώνυμου φιλάνθρωπου και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με καναδικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.
Η Ασημίνα Αρβανιτάκη κατέχει την έδρα θεωρητικής φυσικής «Αρίσταρχος» του Ινστιτούτου Perimeter, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «New Horizons Prize 2017» του Ιδρύματος Breakthrough και θεωρείται μία από τις πιο ικανές φυσικούς της γενιάς της.
Ν. Κεραμέως: Στο 72,2% η απασχόληση στην Ελλάδα – Σε χαμηλό 18ετίας η ανεργία
15:11
Ζάκυνθος: Έκλεισε δημοτικό σχολείο λόγω ψύλλων - Δάγκωσαν μαθητές και δασκάλους
15:05
CNNi: Αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στο Ριάντ για να στηρίξουν την εκστρατεία κατά των Χούθι
14:56
Δένδιας για τα 25 χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου: «Τιμάμε τα χιλιάδες θύματα»
14:43