ΠΡΟΣΩΠΑ

Τζασίντα Άρντερν: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Τζασίντα Άρντερν: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας
EPA/DANIEL MUNOZ

Λίγους μήνες μετά την εκλογή της στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, η Τζασίντα Άρντερν ετοιμάζεται να αναλάβει και νέα καθήκοντα, αυτά της μητέρας, καθώς είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Η Άρντερν πρόκειται να γεννήσει τον Ιούνιο, όπως δήλωσε η ίδια η 37χρονη πρωθυπουργός.

Η εγκυμοσύνη αυτή ήταν «απρόσμενη, αλλά ενθουσίασε» τόσο εκείνη όσο και τον σύντροφό της Κλαρκ Γκέιφορντ. «Είμαστε και οι δύο πραγματικά χαρούμενοι. Θέλαμε να κάνουμε οικογένεια, αλλά δεν ήμασταν βέβαιοι ότι θα γινόταν», επισημαίνει η Άρντερν σε ανακοίνωσή της.

Η 37χρονη εξελέγη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας τον Οκτώβριο λίγους μόλις μήνες αφού ανέλαβε την προεδρία του Εργατικού Κόμματος, προκαλώντας ένα απρόσμενο κύμα στήριξης, το οποίο τα μέσα ενημέρωσης είχαν χαρακτηρίσει «Τζασιντο-μανία».

Το Εργατικό Κόμμα ήρθε δεύτερο στις εκλογές του Οκτωβρίου και σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με το μικρό κόμμα New Zealand First του Ουίνστον Πίτερς.

«Πιστεύαμε ότι το 2017 ήταν μια σημαντική χρονιά!», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter. «Φέτος θα ενωθούμε με τους άλλους γονείς που έχουν δύο ρόλους. Θα είμαι πρωθυπουργός και μητέρα, ενώ ο Κλαρκ “πρώτος κύριος του ψαρέματος” και πατέρας».

Μάλιστα ο σύντροφος της Νεοζηλανδής πρωθυπουργού θα παραμείνει στο σπίτι για να αναλάβει το μεγάλωμα του παιδιού.

Η Άρντερν ανακοίνωσε ότι θα πάρει άδεια μητρότητας έξι εβδομάδων μετά τη γέννηση του μωρού της στη διάρκεια των οποίων τα καθήκοντά της θα αναλάβει ο Ουίνστον. Ωστόσο τόνισε ότι ακόμη και σε αυτό το διάστημα θα παραμείνει «σε επικοινωνία και διαθέσιμη».

Η Άρντερν εξήγησε ότι έμαθε πως είναι έγκυος μόλις έξι ημέρες αφού ενημερώθηκε ότι θα γίνει πρωθυπουργός.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός είχε βρεθεί εν μέσω μιας σεξιστικής συζήτησης, καθώς οι δημοσιογράφοι την βομβάρδιζαν με ερωτήσεις για το τι θα κάνει σε περίπτωση που μείνει έγκυος.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να λέμε το 2017 ότι οι γυναίκες πρέπει να απαντούν σε αυτή την ερώτηση», είχε δηλώσει η Άρντερν. «Η επιλογή του πότε θα κάνει παιδιά είναι θέμα της γυναίκας και δεν θα πρέπει να καθορίζεται από το αν της έχει ανατεθεί μια δουλειά ή όχι ή αν θα της προσφερθούν ευκαιρίες για δουλειά», είχε προσθέσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ