ΠΡΟΣΩΠΑ

Charles Ingram: Ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης

Charles Ingram: Ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης
EPA/Mark Lees UK AND IRELAND OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι η πιο μεγάλη απάτη στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης. Τον Σεπτέμβριο του 2001 ο Charles Ingram κατάφερε με τη βοήθεια της συζύγου και ενός ακόμη ατόμου να ξεγελάσει την παραγωγή του «Ποιος Θέλει Να Γίνει Εκατομμυριούχος» και να κερδίσει ένα εκατομμύριο λίρες.

Ο Ingram απάντησε σωστά και στις 15 ερωτήσεις που του τέθηκαν με ένα πολύ απλό κόλπο. Η σύζυγος του, Diana Ingram, και ο Tecwen Whittock, ο οποίος συμμετείχε επίσης στο παιχνίδι, έβηχαν για να τον βοηθήσουν να βρει τη σωστή απάντηση. Επίσης, χρησιμοποιούσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και δονητές για να του δείξουν τι πρέπει να απαντήσει.

Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε λίγο μετά την νίκη του 55χρονου πρώην στρατιωτικού και οι τρεις πρωταγωνιστές συνελήφθησαν από τις Αρχές και οδηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο Ingram κατήγγειλε πως το βίντεο της εκπομπής είχε παραποιηθεί από το κανάλι και δήλωσε αθώος. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν άκουσε καμία από τις 192 φορές που κάποιος έβηξε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων.

Αυτοί που έβηχαν ήταν ο Whittock, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι σε όλη τη ζωή υπέφερε από έναν πολύ επίμονο βήχα και η σύζυγος του 55χρονου.

Τον Απρίλιο του 2013 και οι τρεις καταδικάστηκαν και ο Ingram αναγκάστηκε να επιστρέψει το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου. Η Diana και Charles έλαβαν ποινή 18 μηνών με διετή αναστολή, ενώ ο Whittock 12μηνή ποινή επίσης με αναστολή.

Πού είναι ο Charles Ingram σήμερα;

Μετά την καταδίκη του αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον στρατό, μετά από 17ετη υπηρεσία.

Το 2016 αποκαλύφθηκε πως ο 55χρονος είχε πληρώσει μόλις 1,240 λίρες από το πρόστιμο των 25.000 λιρών που του είχε επιβληθεί, γεγονός που προκάλεσε σάλο, καθώς η δίκη της υπόθεσης είχε κοστίσει στους βρετανούς φορολογουμένους περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Πλέον έχει μετακομίσει στο Wiltshire και πουλά τα κοσμήματα που φτιάχνει η σύζυγός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ