ΠΡΟΣΩΠΑ

Μαρίσα Μάγιερς: Η γυναίκα που ανέλαβε τη διάσωση της Yahoo

Μαρίσα Μάγιερς: Η γυναίκα που ανέλαβε τη διάσωση της Yahoo
EPA/JUSTIN LANE

Επί χρόνια στέλεχος της Google, η Μαρίσα Μάγιερς επελέγη για να σώσει τη Yahoo από τη θέση της προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Με δυο πτυχία από το Στάνφορντ, είχε περισσότερες από δώδεκα προσφορές εργασίας ωστόσο αντί να επιλέξει κάτι ασφαλές, προτίμησε να ρισκάρει και να δεχθεί την πρόταση της Google, μιας start up με 20 υπαλλήλους στην οποία θα αναλάμβανε τον ρόλο μηχανικού υπολογιστών.

Η επιλογή της δικαιολογήθηκε από δυο κυρίαρχα στοιχεία: την ανάγκη της να δουλεύει πάντα με τους εξυπνότερους που έχει γνωρίσει και την συνακόλουθη να κάνει πράγματα που την σπρώχνουν να ξεπερνά τα όριά της.

"Επέλεξα τη δουλειά στη Google γιατί ένιωθα εντελώς απροετοίμαστη για να εργαστώ σε μία μηχανή αναζήτησης", ανέφερε.

Τον Ιούλιο του 2012 επελέγη για να ηγηθεί της προσπάθειας της Yahoo να ανακτήσει τη θέση της στον κόσμο της αναζήτησης στο διαδίκτυο και εισήγαγε πολιτικές όπως αυτή της αξιολόγησης των παραπόνων των εργαζομένων στο χώρο της εργασίας, της μετατροπής της εργασίας όλων των εξωτερικών συνεργατών σε ρόλους εντός γραφείου και της αύξησης του χρόνου αδείας τοκετού με παροχή οικονομικής βοήθειας στις μητέρες εργαζόμενες.

Το Νοέμβριο του 2013 πάντως θέσπισε σύστημα αξιολόγησης για τους υπαλλήλους με βάση το οποίο θα απολύονται όσοι βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ