ΠΡΟΣΩΠΑ

Robert Durst: Ο πιο άτυχος εγκληματίας μεγιστάνας στον πλανήτη

Robert Durst: Ο πιο άτυχος εγκληματίας μεγιστάνας στον πλανήτη

Ένα μυστικό που έκρυβε καλά επί χρόνια. Ένας μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων της Νέας Υόρκης που κατηγορήθηκε για δυο φόνους και έμελλε να προδοθεί από την αβλεψία του να μιλήσει σε ανοιχτό μικρόφωνο τηλεοπτικού συνεργείου που του έπαιρνε συνέντευξη για την πολυτάραχη ζωή του.

Τα πεπραγμένα του Ρόμπερτ Νταρστ ενέπνευσαν την 7η τέχνη και τον σκηνοθέτη Άντριου Ζαρέσκι, ο οποίος θέλησε να γυρίσει ντοκιμαντέρ με εκείνον να πρωταγωνιστεί. Θα του μιλούσε για τις δολοφονηθείσες γυναίκες του και για τις κατηγορίες που του απηύθηναν, χρόνια μετά τα θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της Κάθλιν Μακ Κόρμαν χρονολογείτο από τον Ιανουάριο του 1982 και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η γυναίκα είχε τσακωθεί με τον Ντάρστ, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την εξαφάνιση. Η γυναίκα είχε κηρυχθεί νεκρή δίχως να έχει βρεθεί το πτώμα.

Αλλά και η συμφοιτήτριά του στο UCL, Σούζαν Μπέρμαν, που πήρε τη θέση της ΜακΚόρμακ στη ζωή του μεγιστάνα, σκοτώθηκε όταν οι αστυνομικοί αποφάσισαν να την ανακρίνουν, ανοίγοντας το φάκελο της εξαφάνισης της ΜακΚόρμακ.

Την βρήκαν με τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, ενώ λίγο πριν έχει φτάσει ανώνυμο γράμμα στο αστυνομικό τμήμα του Beverly Hills που ενημέρωνε πως υπάρχει "ένα πτώμα" στο σπίτι της συγγραφέως, με τη λέξη "Beverly" όμως να έχει ένα εμφανέστατο ορθογραφικό λάθος.

To 2010 ο σκηνοθέτης της ταινίας "All Good Things" με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλιν και Κίρστεν Ντάνστ και η οποία εξιστορεί την εξαφάνιση της ΜακΚόρμακ, δηλώνει πως ήθελε να στείλει ένα μήνυμα στον Ντάρστ και συμφωνούν να κάνουν ένα ντοκιμαντέρ.

Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ αποκαλύπτεται πως ο θετός γιος της ΜακΚόρμαν ανακαλύπτει ένα γράμμα του Ντάρστ προς τη μητέρα του, σε ένα παλιό κουτί, στη διεύθυνση του οποίου υπάρχει το ίδιο ορθογραφικό λάθος στη λέξη "Beverly" με το σημείωμα που είχε σταλεί στο αστυνομικό τμήμα.

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, ο Ντάρστ πηγαίνει στην τουαλέτα, ξεχνώντας ότι το μικρόφωνό του παρέμενε ανοιχτό και ακούστηκε να λέει: "Αυτό είναι. Σε έπιασαν". Και στη συνέχεια: "Τι στο διάολο έκανα; Του σκότωσα όλους, φυσικά".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ