ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Αντετοκούμπο: Από τα ανοιχτά των Σεπολίων στα παρκέ του NBA

Γιάννης Αντετοκούμπο: Από τα ανοιχτά των Σεπολίων στα παρκέ του NBA
AP Photo/Andy Manis

Τον Ιούνιο του 2013 ο προερχόμενος από τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου της Α2 κατηγορίας του μπάσκετ επελέγη στο Νο 15 του ντράφτ του NBA από τους Μιλγουόκι Μπακς σε μια εκτόξευση που άφησε απορίες αλλά και έστρεψε τα βλέμματα προς τη μεριά του 18χρονου, Γιάννη Αντετοκούμπο.

Δύο χρόνια μάλιστα αργότερα έχοντας βρει σαφή και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του, τους Μιλγουόκι Μπακς και παίζοντας με το εθνόσημο στη φανέλα τα καλοκαίρια, το ερώτημα που φθάνει στα χείλη όλων είναι πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει στο παγκόσμιο στερέωμα του μπάσκετ.

Και όμως σε μια ιστορία σαν παραμύθι, η ζωή του μέχρι και τέσσερα χρόνια πριν δεν προμήνυε σε τίποτα την λαμπρή συνέχεια. Δίχως καμιά υπηκοότητα, ζούσε σε ένα μικρό υπόγειο στα Σεπόλια, πουλώντας τσάντες και CD στην πλατεία Βάθης και επέλεγε πολλά βράδια να μην φάει ο ίδιος, ώστε να περισσεύει φαγητό για τα μικρότερα αδέρφια του.

Από το καλοκαίρι του 2014, ο Γιάννης πήρε θέση στην πεντάδα των Μπακς και νιώθει περισσότερο απελευθερωμένος.

Ως ρούκι, μια χρονιά πριν, ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 1.873.200 δολάρια, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα το ανανεώσει με πολυετή δέσμευση και πολλαπλάσιες αποδοχές.

Το ταλέντο δεν του λείπει φυσικά καθώς διαθέτει ύψος, δρασκελισμό, ταχύτητα και τσαγανό ενώ πλέον αντιμετωπίζεται από την ομάδα του όσο και από general managers άλλων ομάδων του NBA ως ένας παίκτης γύρω από τον οποίο μπορεί να χτιστεί η ομάδα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικονομικές του απολαβές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ