ΠΡΟΣΩΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει την προεδρία των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει την προεδρία των ΗΠΑ
EPA/ERIK S. LESSER

Γιγάντωσε την περιουσία του μέσω της ραγδαίας αύξησης του κύκλου εργασιών της οικογενειακής αυτοκρατορίας του real estate που κατείχε και στην οποία εντάχθηκε ως πλήρως απασχολούμενος μετά την αποφοίτησή του από το Wharton School της Πενσιλβάνια.

Πλέον στοχεύει στο Λευκό Οίκο ως ο επικρατέστερος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2016, προβάλλοντας ένα φιλολαϊκό προφίλ. "Από τη στιγμή που έκανα τα πρώτα μου βήματα θυμάμαι να πηγαίνω με τον πατέρα μου σε εργοτάξια και να μαζεύω κουτάκια από αναψυκτικά για να τα πουλάω", έγραψε στο βιβλίο του "The Art of the Deal".

Οι γονείς του πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ ήταν γερμανικής καταγωγής, με τον ίδιο να έχει αναγνωρίσει τις... γερμανικές ρίζες του, παρελαύνοντας σε αμερικανογερμανική παρέλαση το 1999 στη Νέα Υόρκη.

Στο βιβλίο αναφέρει επιπρόσθετα ότι όταν ήταν νεαρός πήγαινε μαζί με τον πατέρα του σε συναντήσεις με εργολάβους ενώ αναλάμβανε να εισπράξει ο ίδιος τα ενοίκια. Ο πλήρης έλεγχος της εταιρείας πέρασε στα χέρια του το 1971, τρία χρόνια μετά την είσοδό του σε αυτήν.

Η καριέρα του, οι προσπάθειες εγκαθίδρυσης των επωνυμιών του ομίλου του στο μυαλό εκατομμυρίων Αμερικανών, αλλά και το στυλ ζωής του και η ευθύτητά του τον βοήθησαν παράλληλα να γίνει μια εξέχουσα διασημότητα, πρωταγωνιστώντας και στο δικό του παιχνίδι ριάλιτι της αμερικανικής τηλεόρασης, The Apprentice.

Από τον Ιούλιο του 2015 δεν έχει χάσει τη δημοσκοπική πρωτιά για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενώ φροντίζει να σχολιάζει επισταμένα τα πολιτικά δρώμενα μέσω twitter. Η προσωπική του περιουσία εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 2,9 και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ