ΠΡΟΣΩΠΑ

Τζακ Μα: Ο δισεκατομμυριούχος που έγινε πετυχημένος ζωγράφος στο ντεμπούτο του

Τζακ Μα: Ο δισεκατομμυριούχος που έγινε πετυχημένος ζωγράφος στο ντεμπούτο του
EPA/XU KANGPING CHINA OUT

Είσαι επιχειρηματίας, κάνεις το ντεμπούτο σου ως ζωγράφος και το πρώτο έργο σου πωλείται από τον οίκο Sotheby's για περίπου 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται, τόσο αληθινό είναι για τον συνιδρυτή της Alibaba, Τζακ Μα, ο οποίος ζωγράφισε το έργο "Παράδεισος" που αναπαριστά τη Γη και αυτό αμέσως προσέλκυσε το ενδιαφέρον στο ανώτατο επίπεδο.

Με συνδημιουργό τον πολύ γνωστό Κινέζο καλλιτέχνη και φίλο του, Ζενγκ Φανζί, κάλυψαν τον πίνακα με χρώμα και εν συνεχεία χρησιμοποίησαν ειδικά μαχαίρια για να σκαλίσουν την επιφάνεια.

Όπως είπε ο ίδιος αργότερα, μαζί δημιούργησαν μία αναπαράσταση της Γης για την προστασία της, των ωκεανών, του αέρα και του νερού.

Είναι χαρακτηριστικό της επιτυχίας που σημείωσε το γεγονός ότι το έσοδο είναι 17 φορές περισσότερο από ο,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί και από τον ίδιο τον οίκο δημοπρασιών ενώ αγοραστής του είναι ο Κινέζος επιχειρηματίας, Κιάν Φένγκλεϊ.

Ο Μα ίδρυσε πέρυσι καταπίστευμα πολλών δισεκατομμυρίων ώστε να χρηματοδοτηθούν περιβαλλοντικοί και άλλοι σκοποί στην Κίνα ενώ μέρος από τα χρήματα θα διοχετευτούν στο Paradise International Foundation, μια μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση που υποστηρίζεται από τον Μα και άλλους επιχειρηματίες.

Ο Τζακ Μα είναι ο πρώτος Κινέζος επιχειρηματίας που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Forbes ενώ από το Νοέμβριο του 2014 είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Κίνας και ο 18ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με εκτιμητέα περιουσία στα 22,5 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον Δείκτη των Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ