ΠΡΟΣΩΠΑ

Bill Gates: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Bill Gates: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
EPA/BARRY SWEET

Είναι πολύ δύσκολο ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο να βρει τρόπο να αδυνατίσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, ειδικά όταν είναι τόσο έξυπνος ώστε να μπορεί να τους γεμίζει ξανά.

Ωστόσο, για τον Bill Gates η επιθυμία για απόκτηση κατοικιών είναι μια ασχολία που προσεγγίζει την απόλυτη οικονομική εξόντωση. Από τα αποκτήματά του ξεχωρίζει το ησυχαστήριό του στο Σιάτλ που χρειάστηκε οκτώ χρόνια και 125 εκατομμύρια δολάρια για να διαμορφωθεί σύμφωνα με τα γούστα του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες οι χώροι φυλάσσονται από ρομπότ εξοπλισμένα με λέιζερ, ενώ υπολογίζεται ότι για το σπίτι - υπερπαραγωγή, το 2009, ο Gates πλήρωσε στην εφορία ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η αγάπη του για τα ακίνητα ήταν τόσο μεγάλη που συχνά την συνδύαζε με τις επενδύσεις, γεγονός που έφερε υπό την κατοχή του δυο αλυσίδες υπερπολυτελών ξενοδοχείων, τα Four Seasons και τα Ritz Carlton ενώ έχει αγοράσει και το δικό του νησί, εκτάσεως 1.200 τετραγωνικών μέτρων στην Καραϊβική.

Ο δημιουργός της Microsoft είναι πατέρας τριών παιδιών τα οποία λέει ότι δεν κακομαθαίνει, το δώρο όμως -ένα ράντζο στη Φλόριντα- που χάρισε στη μεγάλη του κόρη, Τζένιφερ, τον "προδίδει".

Στο γκαράζ της βίλας του υπάρχουν παρκαρισμένα 23 αμάξια αντίκες, όλα της εταιρείας Porsche ενώ η μεγαλύτερη σπατάλη του που είδε το φως της δημοσιότητας συνέβη τον Ιούνιο του 2011, όταν αγόρασε από το Amazon CDs των αγαπημένων του συγκροτημάτων, βιβλία, ψυγεία, τηλεοράσεις και μουσικές κονσόλες. Όλα μαζί χώρεσαν σε 13.846 κούτες και ο λογαριασμός έφθασε στα 56 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπιλ Γκέιτς ωστόσό έχει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση με "κορωνίδα" την ίδρυση το 2000 του ιδρύματος Bill και Melinda Gates μαζί με τη γυναίκα του. Για περισσότερα από δέκα χρόνια παράλληλα δίνει μάχη για την εξάλειψη της ελονοσίας στην Αφρική, έχοντας δαπανήσει 258 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον του ανήκει μόλις το 3% της Microsoft ενώ από τον Φλεβάρη του 2014 και εντεύθεν όταν παραιτήθηκε από πρόεδρος παίρνοντας τον τίτλο του "συμβούλου τεχνολογίας", αποκομίζει τεράστια κέρδη χάρη σε προσοδοφόρες μετοχές εταιρειών των οποίων η δραστηριότητα ξεκινάει από τις τηλεπικοινωνίες και καταλήγει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ