ΠΡΟΣΩΠΑ

Σαμάν Κουνάν: Ο δύτης που πέθανε προσπαθώντας να σώσει τα παιδιά στην Ταϊλάνδη

Σαμάν Κουνάν: Ο δύτης που πέθανε προσπαθώντας να σώσει τα παιδιά στην Ταϊλάνδη
Facebook/Saman Kunan

Ο Σαμάν Κουνάν, πρώην δύτης του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης μεταφοράς φιαλών οξυγόνου στους δώδεκα μαθητές και τον προπονητής τους, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι από τις 23 Ιουνίου σε σύμπλεγμα πλημμυρισμένων σπηλαίων στο βόρειο κομμάτι της χώρας.

Το πρώην μέλος της ομάδας SEAL πέθανε αφού πρώτα έφερε εις πέρας επιχείρηση με σκοπό την τοποθέτηση φιαλών οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής και τον εφοδιασμό των παγιδευμένων παιδιών με οξυγόνο, σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της επαρχίας και έναν αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αφού παρέδωσε το οξυγόνο, στον δρόμο της επιστροφής δεν είχε πλέον αρκετό οξυγόνο ο ίδιος» εξήγησε ο αντικυβερνήτης της επαρχίας.

Ο θάνατους του Κουνάν προκάλεσε συγκίνηση σ' όλη τη χώρα της Ταϊλάνδης κι όχι μόνο. Η κυβέρνηση δήλωσε πως ο δύτης θα κηδευτεί με βασιλικές τιμές.

«Θα φέρουμε πίσω τα παιδιά»

Ο Κουνάν είχε αποστρατευτεί και επέστρεψε μόνο και μόνο για να συνδράμει εθελοντικά στην επιχείρηση διάσωσης των παιδιών.

Γεμάτος αισιοδοξία, λίγο πριν την πτήση του προς την αποστολή, έκανε ανάρτηση στα social media δηλώνοντας πως «θα φέρουμε πίσω τα παιδιά».

«Τελειώνει ο χρόνος»

Για «περιορισμένο χρόνο» για τη διάσωση των 12 παιδιών και του προπονητή τους έκαναν λόγο για πρώτη φορά σήμερα οι Αρχές.

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά μπορούν να μείνουν εκεί για καιρό. Όμως η κατάσταση άλλαξε, ο χρόνος πλέον είναι περιορισμένος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, Απακόρν Γιουκονγκάεβ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ