ΠΡΟΣΩΠΑ

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου: Ο φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και ζει επικίνδυνα

Η καλύτερη δουλειά του κόσμου: Ο φωτογράφος που γυρίζει τον κόσμο και ζει επικίνδυνα
Facebook/Morgan Maassen

«Ό,τι φωτογραφία βγάζω είναι κάτι σαν καρτ ποστάλ από ένα μέρος που επισκέφθηκα ή από κάτι που πραγματικά με διασκέδασε».

 

Ο Morgan Maassen είναι ένας 27χρονος φωτογράφος και σκηνοθέτης που ζειεπικίνδυνα για το πάθος του: αγαπάει να απαθανατίζει τον ωκεανό καθώς και τους λάτρεις αυτού (σ.σ. τους σέρφερς). Γνωστός είναι και για τη δουλειά του στην Καλιφόρνια, αφού φωτογραφίες του κοσμούν είτε διαφημιστικές αφίσες στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμη και τη συλλογή εικόνων για φόντο της επιφάνειας εργασίας σε υπολογιστές της Apple.

Το ιδιαίτερο στυλ του δεν άργησε να προσελκύσει κορυφαίες εταιρείες όπως η Nike ή η Samsung, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων με προϊόντα surf.

28061684 1882502331791914 5116677003800474305 o copy

«Ό,τι φωτογραφία βγάζω είναι κάτι σαν καρτ ποστάλ από ένα μέρος που επισκέφθηκα ή από κάτι που πραγματικά με διασκέδασε. Είτε αυτό είναι η υφή του νερού είτε ένα σημείο στην πόλη της Κίνας. Πάντα είναι κάτι που θεωρώ όμορφο και πως αξίζει να απαθανατιστεί».


Πηγή: Facebook/Morgan Maassen

Ο Maassen βρίσκεται συνεχώς στον δρόμο, αφού τα ταξίδια είναι πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν και λίγα πράγματα είναι αυτά που τον ενοχλούν. Συχνά βάζει τον εαυτό του σε κίνδυνο, αποφεύγοντας καρχαρίες και πελώρια κύματα, μόνο και μόνο για να φωτογραφίσει μερικά από τα πιο αξιόλογα και γνωστά ονόματα στον χώρο του surf.

«Είναι κάτι τόσο απλό. Τοποθετείς τη φωτογραφική σε μία ειδική θήκη και απλά χρησιμοποιείς όσο λιγότερα κουμπιά γίνεται. Οπότε μπορείς εύκολα να συγκεντρωθείς στο να επιζήσεις και να πάρεις κι αυτό που θες».

10532411 745253045516854 1676170020639826102 o


Ο Morgan Maassen ενώ φωτογραφίζει - Πηγή: Facebook/Morgan Maassen

«Ο ωκεανός μου έχει δώσει τα πάντα»

Η αγάπη του Maassen για τα εντυπωσιακά νερά κάθε ωκεανού, πηγάζει από τα παιδικά του χρόνια.

«Ο ωκεανός μου έχει δώσει τα πάντα» αναφέρει στο CNNi.

«Ο πατέρας μου είναι ψαράς και η μητέρα μου πάντα είχε να κάνει με ΜΚΟ για την προστασία του ωκεανού. Οπότε μεγάλωσα στο νερό. Πιστεύω πως ήξερα να κολυμπάω πριν καν κάνω τα πρώτα μου βήματα».

«(Το πάθος μου) ήταν φυσικό αφού προέκυψε λόγω της αγάπης μου για το surfing και των ατελείωτων ωρών που περνούσα σε βάρκες και παραλίες. Έτσι, όταν έπιασα κάμερα στα χέρια μου, ήξερα σε τι ήθελα να επικεντρωθώ».

Εκτός των εντυπωσιακών κυμάτων και των καταγάλανων νερών, ο Maassen αγαπάει και τις πόλεις, αφού σύμφωνα με τον ίδιο αντλεί αρκετή έμπνευση από αυτές.

«Βρίσκω μεγάλη έμπνευση στις πόλεις, είτε αυτή προέρχεται από την τέχνη, την κουλτούρα και τους ανθρώπους είτε από το να περπατάς μόνος σου και να εκτιμάς την τεχνολογία και τις υποδομές».

Τα ταξίδια είναι η βάση της δουλειάς του, αφού ο φωτογράφος και σκηνοθέτης περνά τον περισσότερο χρόνο του στον δρόμο. Υποστηρίζει πως είναι ένας τρόπος να διευρύνει τους ορίζοντές του.

12514029 1032112410164248 8391571560552984447 o


Πηγή: Facebook/Morgan Maassen

«Δεν είναι μόνο το ότι βιώνεις νέες εμπειρίες, αλλά πως ωριμάζεις και ως άνθρωπος».

Η συμβουλή του για τους απερχόμενους φωτογράφους;

«Εκμεταλλευτείτε το κάθε δευτερόλεπτο».

World's coolest job? Behind the lens with photographer/filmmaker Morgan Maassen
By Tom Booth, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ