ΠΡΟΣΩΠΑ

Ντέμι Λοβάτο: Η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια στον κόσμο και οι «δαίμονες» των ναρκωτικών

Ντέμι Λοβάτο: Η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια στον κόσμο και οι «δαίμονες» των ναρκωτικών
JOSE SENA GOULAO/ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους μουσικούς για τους οποίους έγιναν οι περισσότερες αναζητήσεις στην πλατφόρμα το 2018. Στην κορυφή, η Ντέμι Λοβάτο, ένα ταλαντούχο κορίτσι που παλεύει χρόνια με τους δαίμονες της εξάρτησης από αλκοόλ και ναρκωτικά.

Η ποπ σταρ, Ντέμι Λοβάτο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο από υπερβολική δόση ναρκωτικών και την παραμονή της, στη συνέχεια, σε κέντρο απεξάρτησης. Η τραγουδίστρια πρόσφατα προτάθηκε για βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Ντουέτο για την εμφάνισή της ως guest στο τραγούδι της Κριστίνα Αγκιλέρα «Fall in Line». Το τραγούδι της Ντέμι Λοβάτο έγινε 4 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ το φετινό καλοκαίρι.

Στη δεύτερη θέση είναι το συγκρότημα Spice Girls. Το 2018 πύκνωσαν οι φήμες περί επικείμενης επανασύνδεσης του συγκροτήματος, οι οποίες τελικά επαληθεύθηκαν τον περασμένο χρόνο, όταν επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της βρετανικής γυναικείας μπάντας.

Στην τρίτη θέση είναι η Cardi B. η οποία κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ της «Invasion of Privacy» τον περασμένο Απρίλιο. Η ράπερ στη συνέχεια βρέθηκε σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα για τον καυγά της με τη Νίκι Μινάζ και τον χωρισμό από τον σύζυγό της, Offset, μέλος των Migos.

Ο Τσάιλντις Γκαμπίνο κατέλαβε την τέταρτη θέση μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού με πολιτικό μήνυμα «This is America».

Στο νοσοκομείο για υπερβολική δόση

Στις 24 Ιουλίου, η Λοβάτο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, στο Λος Άντζελες, μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Ο Μπράντον Τζόνσον που πούλησε στην Λοβάτο τις ουσίες που την οδήγησαν στο νοσοκομείο ισχυρίστηκε ότι η Λοβάτο «γνώριζε τους κινδύνους» και «ήξερε με τι είχα να κάνει». Ο 26χρονος υποστήριξε ότι η Λοβάτο ήταν μια χαρά όση ώρα εκείνος βρισκόταν δίπλα της, το βράδυ πριν το περιστατικό υπερβολικής δόσης ναρκωτικών της τραγουδίστριας. «Η ουσία που της προμήθευσα είναι πολύ ισχυρότερη από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. Η Ντέμι γνώριζε, ό,τι συνέβη είναι ένα ατυχές γεγονός. Αλλά το να υποθέτει κανείς ότι δεν νοιάστηκα για εκείνη είναι απολύτως γελοίο. Δεν είμαι εδώ για να βλάψω κανέναν. Με νοιάζει η Ντέμι, για μένα σημαίνει πολλά. Ό,τι έγινε, έγινε. Είναι μια ατυχία», είπε. Τζόνσον πρόσθεσε ότι πέρασε το βράδυ πριν την υπερβoλική δόση στο σπίτι της Λοβάτο. Εκεί βρέθηκε μετά από μήνυμά της στις 4 τα ξημερώματα. Ο Τζόνσον πούλησε στη Λοβάτο ναρκωτικά κατασκευασμένα στο Μεξικό και υποστηρίζει ότι έφυγε από το σπίτι της Λοβάτο στις οκτώ το πρωί αφού πρώτα την έβαλε για ύπνο και «εκείνη ήταν μια χαρά». Λίγες ώρες μετά η Λοβάτο μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες για υπερβολική δόση.

Eπιπλέον, άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο παππούς της Λοβάτο της απευθύνει έκκληση να εγκαταλείψει το Χόλιγουντ και τη βιομηχανία του θεάματος για πάντα για να σωθεί, ενώ έγινε γωστό και ότι ληστές σχεδίαζαν να ληστέψουν το σπίτι της όσο εκείνη πάλευε για τη ζωή της.

Η περιπέτεια με τα ναρκωτικά

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με κράτησε ζωντανή και καλά», έγραψε λίγο αργότερα η Λοβάτο στο Instagram, προσθέτοντας ότι θα είναι «πάντα ευγνώμων» για την υποστήριξη των θαυμαστών της. Η 26χρονη Αμερικανίδα απέδωσε το γεγονός ότι επέζησε στο προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου Cedars Sinai του Λος Άντζελες, όπου νοσηλεύτηκε εκτάκτως στις 24 Ιουλίου. Η τραγουδίστρια άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα εμφανιστεί σύντομα δημόσια. «Σήμερα χρειάζομαι χρόνο να επικεντρωθώ στην αποτοξίνωση και στη θεραπεία μου», έγραψε η ίδια ενημερώνοντας τους 70 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram.

19294922

Η Ντέμι Λοβάτο υποστήριξε ενεργά και την εκστρατεία κατά της οπλοκατοχής και των περιστατικών βίας στα σχολεία των ΗΠΑ (Credit: SHAWN THEW/ ΑΠΕ ΜΠΕ)

Η Λοβάτο που έγινε διάσημη από την παιδική της ηλικία με το Disney Channel, ομολόγησε ότι κατά το παρελθόν είχε προβλήματα εθισμού, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Το 2012, αν και η τραγουδίστρια εμφανιζόταν στο ντοκιμαντέρ «Demi Lovato: Stay Strong», που παρακολουθούσε την αποθεραπεία της, έκανε επανειλημμένα χρήση κοκαΐνης και αναγκάστηκε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Fabulous μίλησε για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ που πολλοί manager και ιδιοκτήτες night club της προσέφεραν κατά τη διάρκεια των συναυλιών και των εμφανίσεών της. Ένας από τους λόγους που την έκανε να αφεθεί και να χαθεί στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της ήταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η Λοβάτο παραδέχτηκε ότι: «Είναι κάτι για το οποίο πάντα ήθελα να μιλήσω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είχα κατάθλιψη. Έβγαινα σε μία σκηνή με 18.000 άτομα από κάτω και μετά πήγαινα μόνη σε ένα κρύο δωμάτιο ξενοδοχείου. Κατέρρεα και χρειαζόμουν κάτι να αναπαράγει το συναίσθημα της ευφορίας».

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε: «Οι παραγωγοί με κερνούσαν ναρκωτικά και αλκοόλ για να ξαναπάω και οι ιδιοκτήτες club το ίδιο για να με βλέπει ο κόσμος εκεί. Με 'έγλειφαν' και εγώ νόμιζα πως είναι φίλοι μου. Νόμιζα πως περνάω καλά. Η διασημότητα είναι επικίνδυνη. Κανείς δεν σου λέει 'όχι'. Ίσως γι αυτό τόσοι και τόσοι πεθαίνουν από υπερβολικές δόσεις. Θα μπορούσε άνετα να μου έχει συμβεί», είπε.

Εκτός της δουλείας της στον τομέα της ψυχαγωγίας, η Λοβάτο συμμετέχει σε ποικίλες φιλανθρωπικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Τον Μάιο του 2013 της δόθηκε βραβείο για την αφοσίωση της ως μέντορας των εφήβων και νέων ενηλίκων που έπασχαν από ψυχολογικές προκλήσεις, από την οργάνωση SAMHSA στην Ουάσινγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ