ΠΡΟΣΩΠΑ

Καταρίνα Μπάουερ: Η πρώτη αθλήτρια με απινιδωτή που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Καταρίνα Μπάουερ: Η πρώτη αθλήτρια με απινιδωτή που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
katha.bauer/Instagram

Η Καταρίνα Μπάουερ είναι 28 ετών και κατάγεται από την Γερμανία. Είχε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στο άλμα επί κοντώ μέχρι που αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας.

Το ξεπέρασε σύντομα, χωρίς να πειστεί από τους γιατρούς που αρχικά της έλεγαν να εγκαταλείψει τον χώρο του αθλητισμού και τώρα θέλει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες 2020 του Τόκιο και να γίνει η πρώτη αθλήτρια με απινιδωτή που παίρνει μέρος στη διοργάνωση.

Μέχρι το τέλος του 2016, η Μπάουερ είχε μία λαμπρή καριέρα. Το 2012 με ρεκόρ 4,42μ είχε αναδειχθεί ως η καλύτερη άλτρια της ηλικίας της (Κ23) στη Γερμανία.

Δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων και κατέκτησε την τρίτη θέση με 4.40μ, ενώ στις 2 Αυγούστου του 2015 σημείωσε την κορυφαία επίδοση της καριέρας της πηδώντας πάνω από τα 4.65μ.

Έλειψε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016 εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο χέρι, ωστόσο αργότερα ήρθε ένα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα υγείας.

Οι παλμοί της μετρήθηκαν περισσότεροι από τις φυσιολογικές τιμές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο και να απέχει για ένα διάστημα από τους αγωνιστικούς χώρους.

katharina bauer meine herkrankheit

Η Μπάουερ από μικρή αντιμετώπιζε πρόβλημα με αρρυθμίες, χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει την καριέρα της, μέχρι τότε.

«Ήταν το καλύτερο που μπορούσε να μου συμβεί. Διότι πρακτικά έχεις έναν γιατρό μαζί σου στον αγωνιστικό χώρο» είχε δηλώσει η Μπάουερ για τον απινιδωτή που έχει, τονίζοντας παράλληλα πως το μηχάνημα ενεργοποιείται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

https://www.instagram.com/p/Bsf5RLqntWU

Το 2019 ήρθε δεύτερη και εκπροσώπησε τη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό του Κλειστού, όντας μία από τις 18 αθλήτριες του προκριματικού. Κατετάγη 14η, πολύ πίσω από τη Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη.

«Ξέρω ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Νιώθω ευγνωμοσύνη για κάθε μέρα, για κάθε άλμα, για κάθε προπόνηση. Στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020, το πιο σπουδαίο που μπορεί να συμβεί σ’ έναν αθλητή. Δεν υπάρχει χώρος για φόβο μέσα μου. Αν κάποιος μπορεί, τότε είμαι εγώ που άρχισα ξανά από το μηδέν», είπε τότε.

https://www.instagram.com/p/BtuGSq7HbOq

«Το αίσθημα του θανάτου δεν είναι ωραίο και αλλάζει τα πάντα, αλλά νιώθω πως υπάρχει μια φωτιά μέσα και δεν σταματάει. Αν έχεις αυτή τη φλόγα να καίει μέσα σου, μπορείς να πετύχεις τα πάντα, όσα θες ή πιστεύεις», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ