ΠΡΟΣΩΠΑ

Βαλεντίνα Βινιάλι: Νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε θριαμβεύτρια σε παρκέ και μόντελινγκ

Βαλεντίνα Βινιάλι: Νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε θριαμβεύτρια σε παρκέ και μόντελινγκ
Instagram

Τον περασμένο Ιούνιο η διεθνής μπασκετμπολίστρια είχε κατακτήσει τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης με τις φωτογραφίες της. 

Κανείς όμως δεν περίμενε πως η πανέμορφη, ύψους 1.83 μ. και ταλαντούχα παίκτρια της Ατένα (Athena) της Ρώμης - που επιλέχθηκε από την εφημερίδα La Repubblica για να σαλπίσει το μήνυμα της νίκης για το ιταλικό μπάσκετ ενόψει της προετοιμασίας για τους επόμενους Ολυμπιακούς - και η φιναλίστ στα καλλιστεία ομορφιάς του 2010 για την ανάδειξη της Μις Ιταλία, λίγους μήνες αργότερα θα δημοσίευε μία φωτογραφία που κάθε άλλο παρά θα αναδείκνυε τις τέλειες αναλογίες της (90-62-95).

Οι 1,8 εκατ. ακόλουθοί της στο Instagram ανακάλυψαν σε εκείνη τη φωτογραφία του 2013 πως η πανέμορφη Βαλεντίνα έπασχε και είχε εγχειρισθεί για καρκίνο του θυρεοειδούς, ακριβώς το ίδιο έτος που είχε φθάσει στον κολωφόνα της φήμης της ποζάροντας για το περιοδικό Playboy.

Η φωτογραφία αυτή σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την σαγηνευτική παρουσιάστρια σε πάμπολλες τηλεοπτικές παραγωγές, aθλητικές τε και ψυχαγωγικές, στην ιταλική τηλεόραση, αλλά και στη δική της διαδικτυακή εκπομπή στο δίκτυο TradiRAI στο Instagram. Ούτε μπορεί κανείς να ταυτίσει το πρόσωπο που το περιοδικό GQ, ακριβώς την ίδια εποχή, του είχε αφιερώσει το εξώφυλλό του. Απεναντίας, δείχνει μία θλιμμένη και καταπτοημένη Βαλεντίνα, αμέσως μετά την επέμβασή της, με τους ορούς και τα σωληνάκια ορατούς και μία γάζα στον λαιμό να επισημαίνει το σημείο της επέμβασης.

https://www.instagram.com/p/Bnn5nrmBn0D

Η δημοσίευση της φωτογραφίας, τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: έχει περάσει η κρίσιμη πενταετία, μετά την αφαίρεση του όγκου, που για πολλούς τύπους καρκίνου σηματοδοτεί την περίοδο αναμονής προκειμένου να διαπιστωθεί πως ο οργανισμός δεν απειλείται πλέον από την «επάρατο νόσο».

Ακριβώς μετά την επιβεβαίωση της ίασής της, η 27χρονη πρώην σύντροφος του επίσης διεθνούς Ιταλού μπασκετμπολίστα Στέφανο Λαουντόνι, με τη δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας, την οποία συνοδεύει με ένα εκτενές κείμενο, διατυπώνει ένα κάλεσμα στον κόσμο να τη συνοδεύσει στον αγώνα για την εκρίζωση της «κακής» νόσου από την ανθρώπινη κοινωνία.

«12 Σεπτεμβρίου 2013. Όχι, ποτέ πριν δεν είχατε δει αυτό. Στην πραγματικότητα λιγοστοί το έχουν δει, ίσως σχεδόν κανένας. Είχα μόλις βγει από το χειρουργικό μαχαίρι, με τα μάτια και το πρόσωπό μου πρησμένα, από το κλάμμα που μόλις είχε πάψει. Έτσι, χωρίς λόγο. Ήταν μια ιδιαίτερη selfie, που την έστειλα ενημερωτικά σε έναν άνθρωπο: εδώ είμαι, είμαι ακόμα εδώ, τα κατάφερα για μία φορά ακόμη. Το ξύπνημα από τη μορφίνη, ή όλα τούτα εδώ, δεν το λησμονάς ποτέ, ακόμα και πέντε χρόνια μετά είναι εκείνο το πράγμα που συγκλόνισε όσο τίποτε άλλο τη ζωή μου. Θυμάμαι τις βλαστήμιες μου στον αναισθησιολόγο με εκείνην την τεράστια βελόνα λίγο πριν με κοιμίσει και το καλό φαγητό που για κάμποσο καιρό δεν μπορούσα να γευθώ. Θυμάμαι τον αναθεματισμένο ενδοφλέβιο να στάζει συνέχεια και τα γλυκά μάτια που έκανα στις νοσοκόμες για άλλο ένα παυσίπονο. Ακριβώς πέντε χρόνια μετά, θεώρησα πως είναι σωστό να σας πω τι βρίσκεται πίσω από τη μοναδική εικόνα που έχω από εκείνες τις στιγμές, να σας δείξω τον πόνο και την αδυναμία, για να σταθώ κοντά στους σημερινούς και τους μελλοντικούς ασθενείς, αλλά και σε όλους τους άλλους, προκειμένου να γνωρίζουν. Δεν κερδίζουν όλοι τη μάχη τούτη, εγώ στάθηκα τυχερή και το να φθάσεις στο τέλος της σήραγγας είναι μια εμπειρία που σε κάνει να κατανοήσεις και να επαναξιολογήσεις τόσα πολλά πράγματα στη ζωή. Είμαι ακόμα εδώ, και αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι που έχω κερδίσει ποτέ», τονίζει στο συγκινητικό της μήνυμα η πανέμορφη Βαλεντίνα, που σήμερα διαπρέπει και στο παρκέ και το μόντελινγκ, όσο και στην τηλεόραση, αλλά κυρίως έχει αποδείξει πως διαπρέπει μοναδικά στη μάχη για τη ζωή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ